Szórakozás

A paneltűz óta fáznak a szomszédok

Fagyoskondak a lakók abban a Retek utcai panellakásban, amely alatt tűz volt múlt szerdán.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, lakástűz volt a Retek utcában, január 22-én, múlthét szerdán. Egy 32 éves férfi felgyújtotta a függönyt, mert szomorú lett a rádióban hallott zenétől. A lakásban a konyha melletti három szobából kettő majdnem teljesen kiégett. A Szeged24 úgy tudja, hogy a gyújtogató korábban pszichiátriai kezelés alatt állt tudathasadásos elmezavar miatt.

Több zokni a lábra

Felső szomszédai napokig voltak áram nélkül, most pedig fáznak, pedig egy hete a tűztől majdnem felgyulladt az ő lakásuk is. A negyediken egy nyugdíjas házaspár lakik. A tűz után négy napig nem volt náluk áram, de nagyobb gondjuk, hogy ha teljesen feltekerik a fűtést, akkor sincs melegebb a lakásban 18 foknál.

A tűzben megsemmisült ablakok helyére, csak takarófóliát ragasztottak, ami a hideget átengedi, pláne, hogy a szél fel is tépte azt. A hideg alulról teljesen lehűtötte a felső szomszéd lakását. Védekezésképp a házaspár szőnyegeket terített a padlóra, mikor ez sem használt, akkor több zoknit hútak a lábukra. Ezek ellenére még mindig nem érzik konfortosabban a lakásban.

OSB lapok fólia helyett

Az idős házaspár felkereste a ház közös képviselőjét, hogy próbálja megtalálni a tüzet okozó férfi anyját, és rábírni arra, hogy a takarófólia helyett deszkákkal szögeljék be az ablakok helyét. A képviselő nehezen, de megtalálta a nőt.

Kerestem folyamatosan, kedd délelőtt derült ki, hogy Szatymazra költözött ki egy rokonhoz. Szerda délelőtt jön be az irodánkba, már megrendeltük az OSB lapokat, amelyekkel be fogjuk fedni az ablakokat – mondta Megyesi László , a Tarján IV. lakásszövetkezet elnöke, a ház közös képviselője a délmagyar.hu-nak.

A lakók azt szerette volna, ha a javítás idejére átalánydíjat kérne tőlük erre az időre a hőszoldáltató, mert teljesen feltekert gázzal fűtenek, még sincs meleg. A fűtési elszámolási módon viszont csak akkor lehet változtatni, ha a társasházban élők mind hozzájárulnak. Az idős házaspárnak ettől függetlenül azt javasolták, hogy kérjenek egyéni elbírálást a helyi hőszolgáltató igazgatóságától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik