Szórakozás

Kállay-Saunders Andrást mégsem zárják ki A Dal-ból

Kállay-Saunders András (Kállay-Saunders András)
Kállay-Saunders András (Kállay-Saunders András)

Az MTVA úgy döntött, annak ellenére, hogy Kállay-Saunders András ellen büntetőeljárás folyik, nem zárják ki a versenyből.

A Velvet tette közzé a napokban, hogy Kállay-Saunders Andrást az Eurovízió pályázati kiírásának egyik pontja miatt kizárhatják a versenyből. A kiírás szerint ugyanis “azon előadók, akik ellen érvényes büntetőeljárás folyik, vagy közbotrányt okozó viselkedésük bizonyított, automatikusan kizárhatóak a pályázók közül”. A Hír24 megkereste a csatornát és Kállay-Saunders András menedzsmentjét is, hogy utánajárjon, valóban kizárják-e a versenyből az énekest. András menedzsmentje elzárkózott a válaszadás elől, az MTVA azonban tudatta velünk a döntését.

“A csatorna meghozta a döntését, ami előtt természetesen beszéltünk Kállay-Saunders Andrással és a menedzsmentjével, és ügyvédjével, valamint jogászaink megvizsgálták az ügyet is. Az MTVA úgy döntött, hogy mivel a kiírásnak a szóban forgó pontja feltételes módban íródott, méltányossági szempontokat figyelembe véve nem zárjuk ki Andrást a versenyből. Az ellene folyó eljárásban egyelőre tisztázatlan a tényállás, és nem arról van szó, hogy lopáson kapták, vagy tetten érték egy bűncselekmény közben, hanem arról, hogy egy szórakozóhelyen szóváltásba, majd verekedésbe keveredett két csoport, és az ismertségének, a könnyen beazonosíthatóságának köszönhetően azonnal feljelentést tettek ellene. Az ügy tudomásunk szerint még nagyon az elején tart, az ártatlanság vélelme pedig mindenkit megillet, ezért hoztuk meg azt a döntést, hogy András maradhat a versenyben” – mondta el a Hír24-nek Lencsó Rita, a közmédia kommunikációs vezetője.

Kállay-Saunders András egyébként éppen ma ünnepli a 29. születésnapját, amit immár az sem árnyékol be, hogy bizonytalanná vált A Dalban való szereplése…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik