Szórakozás

Téglával dobálták a buszokat

Több százezer forintos kárt okoztak gyerekek, mert öt nap alatt már háromszor dobáltak meg kővel helyi járatos buszokat a Cserepes soron.

Az információk szerint 7 és 9 éves gyerekek rongálták a buszokat a Cserepes soron, oly módon, hogy téglával és kővekkel dobáltak azokat. Január 10-én, 11-én és 14-én is dobálták kővel a járműveket.

Három buszban tettek kárt: ajtószárnyüveg tört be, járatszámkijelző sérült, és több felületi sérülést is okoztak a menet közben hozzájuk vágott kövek. Összesen 270 ezer forintos kár keletkezett, személyi sérülés szerencsére egyik esetben sem történt -mondta a délmagyar.hu-nak a Tisza Volán forgalomfejlesztési és koordinációs igazgatója, Káity Károly.

A gyerekeket az utolsó napon kapták el, még a tégla is a kezüben volt. A lurkók természetesen tagadtak mindent a rendőröknek. Az ügyekben a Szegedi Rendőrkapitányság közlekedés biztonságának zavarása miatt nyomoz. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint, tényleg nagy a valószínűsége, hogy a rongálók fiatalkorak voltak. Tehát az így keletkezett anyagi kárt, majd a szülőknek kell megfizetniük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik