Szórakozás

Fél szívvel született, Szegeden műthetik

Jójárt Dániel
Jójárt Dániel

2014. 01. 27. 15:14

A székesfehérvári orvosok már lemondtak róla, de egy szegedi professzor elvállalta az operációt.

Korábban a témában:

Döme fél szívvel született január 20-án Székesfehérváron. A helyi orvosok azt mondták, nem tudják megmenteni a kisfiút. A család egyik barátja a Facebookon kért segítséget:

“Pici Döme hétfőn megszületett szülei nagy örömére, majd két napra rá közölték, hogy a kicsi fél szívvel jött világra és pár órája van, engedjék el! Ugye ez nem lehetséges??? Tudjuk, mi szülők! Olvastuk, hallottuk volt rá példa, sokan túlélték, műtétek sora, de sikerülhet! Kérek mindenkit, aki ismer specialistát itt Magyarországon, vagy ő maga az, segítsen.”

Szegedre is eljutott a kisfiú története

A segélykiáltás eljutott Dr. Hartyánszky István szegedi professzorhoz. Ő vállalta, hogy megműti Dömét.  Január 24-én már készen is álltak az operációra. Várták, hogy Szegedre szállítsák a babát, viszont sajnos kiderült, hogy Döme egyik veséje leállt, így a műtétet el kellett halasztani.

döme, fél szívvel született baba (döme, fél szívvel született baba)
Fotó: Facebook.com

Hétfőn összeül a konzílium, keddre lehet meg az eredmény, akkora megszülethet a döntés is, hogyan tovább – mondta a SzegedCafénak Széber Kitti, Döme édesanyja.

Ingázniuk kell a szülőknek

A szülőknek két másik gyerekük is van, így nem tehetik meg, hogy Szegedre költöznek ideiglenesen, pedig sokan felajánlották, hogy elszállásolják őket. Valószínű, hogy ingázniuk kell majd Székesfehérvár és Szeged között, az utazgatás viszont nem olcsó.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.