Szórakozás

Három és fél év börtön a szegedi csalónak

borton(960x640)(5).jpg (börtön)
borton(960x640)(5).jpg (börtön)

42 embert csapott be 2000-től 2007 év végéig és összesen 77 millió forintot csalt ki ismerőseitől.

A férfinak több mint 30 millió forint kártérítést is ki kell fizetnie 21 embernek a három és fél év börtönbüntetése mellett. A 46 éves férfit csalás bűne mondta ki bűnösnek a táblabíróság, az ítélet jogerős.

A szegedi férfi 1999-től az NFS Biztonsági Szolgálat Bt. tagja volt. Ezt a céget nyomozási tevékenységi körrel jegyezték be, majd vagyonvédelmi feladatok ellátására megbízási szerződést kötött a Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt.-vel, amely alapján az NFS Bt. vagyonvédelmi feladatokat látott el a megbízó székhelyén, és eseti jelleggel az rt. által lízingbe adott gépjárművek visszabirtoklásával is megbízták a lízingszerződés felbontása után olyan ügyfelek esetében, akik a lízingdíjat nem fizették – olvasható a délmagyar.hu-n.

A vádlott ezt a helyzetet kihasználva verte át az embereket: A férfi ismerőseinek azt állította, a lefoglalt autók értékesítésével is meg van bízva, ezért olcsóbban tudja a járműveket megvásárolni és jó áron tudja azokat eladni, jelentős hasznot elérve így. Ezzel a történettel sikerült is 100 ezer és 2 millió forint közötti összegeket kicsalnia az emberektől, azt ígérve, amennyiben az üzleti befektetés nem sikerül, az általuk átadott pénzt visszafizeti. Ez azonban történhetett meg, mivel az így szerzett pénzt korábbi tartózások törlesztésére fordította.

Ezzel a módszerrel 42 embertől összesen 77 millió forintot csalt ki. A bíróság jogerősen 3 és fél év bőrtönre ítélte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik