Szórakozás

A 10emeletes felében van újra áram

A Retek utca 17. szám alatti 10 emeletes panel lakásainak áramellátását visszaállította a szolgáltató péntekre, de csak hatodik emelettől felfelé. Az alsó szinteken szombat délutántól lehet újra áram, a szerdai tűzesetet követően.

Mint azt korábban megítruk, a Retek utca egyik tízemeletes panelházában keletkezett a tűz a harmadik emeleten, az egész házat áramtalanították. A tüzet okozó 32 éves férfit és még egy embert a mentők kórházba vittek, két további lakót a helyszínen láttak el. A férfit orvosi ellátását követően gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök a kórházban, majd őrizetbe vették. Vallomása szerint azért okozott tüzet, mert egy rádióban hallott zene miatt rossz kedve lett. A Szeged24 úgy tudja, hogy a gyújtogató korábban pszichiátriai kezelés alatt állt tudathasadásos elmezavar miatt.

A szerdán szándékosan gyújtogató férfit előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, majd az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították. A tízemeletes panelházban a tűzesetben megsérült a társasház villamosvezeték-hálózata, ezért az EDF DÉMÁSZ szakemberei a megrongálódott hálózatrész energiaellátását szerda délután megszüntették, a lakók egész csütörtökön áram nélkül maradtak.

A társasháznak kell gondoskodnia a saját tulajdonában lévő villamosvezeték-hálózat helyreállításáról, az általuk megbízott felelős kivitelezőnek a hálózatszakasz cseréje után úgynevezett szabványossági nyilatkozatot kell tennie, amelynek birtokában a szolgáltató soron kívül visszakapcsolja a társasház villamosenergia-ellátását – nyilatkoztaaz EDF DÉMÁSZ Kommunikációs Csoportja a délmagyar.hu-nak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik