Szórakozás

Mórahalom ismét kerékpárosbarát település

A Kerékpárosbarát település 2013-as pályázatának eredményhirdetését és a címek ünnepélyes átadását Szentendrén, a Regionális Környezetvédelmi Központban rendezett konferencián tartották.

A pályázatok elbírálásában fontos szempont volt a kerékpáros infrastruktúra nagysága és minősége, a helyben szervezett kerékpáros rendezvények, a szemléletformálás terén tett lépések vagy a fejlesztésekre fordított keret mértéke.

Mórahalom város nevében Dobó Zoltán vette át a díjat Völner Pál, infrastruktúráért felelős államtitkártól. – 2007 óta hirdetik meg a pályázatot, 2009-ben nyertük el először a címet, amit azóta folyamatosan sikerült újra és újra kiérdemelnünk. Minden évben fel kell mutatni olyan aktív tevékenységet, amivel segítjük a kerékpárosokat. Ilyen lehet új kerékpártárolók telepítése, a kerékpárút hálózat fejlesztése vagy a bicajosokat segítő KRESZ táblák kihelyezése. Csak azért nem jár automatikusan a cím, mert egyszer már megkapta valaki – hangsúlyozta.

Kevesen tudnak megfelelni a pályázat szigorú feltételeinek, ezért országosan csak 23 település kapta meg a címet – Csongrád megyéből Mórahalom mellett még Makó városa. Mórahalmon tavaly is épült új kerékpárút, kerékpár tárolókat is adtak át, valamint rendezvényekkel is segítették a kerékpározás népszerűsítését. – Az Európai Autómentes Napon kisiskolásoknak tartottunk kerékpáros ügyességi versenyt és a biztonságos közlekedésről is hallhattak információkat – emelte ki Dobó Zoltán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik