Szórakozás

Kiadják Karády Katalin utolsó hangfelvételét

Kiadják CD-lemezen Karády Katalin feltehetően utolsóként rögzített előadását. Az 1985-ös hangfelvételen a színésznő korabeli filmjeinek slágereit és tőle soha nem halott zeneszámokat énekel Nagymáthé Huba református lelkész, zongorista kíséretével.

A felvételeket hagyományos magnókazettára rögzítette Nagymáthé Huba, amikor a harmincas-negyvenes évek ünnepelt magyar filmsztárja ellátogatott hozzá New Jersey állambeli otthonába – derült ki Nédó Gézának, a projekt szóvivőjének közleményéből.

Hozzáfűzte: az egyik szám rögzítésekor a család kutyája ugatott a háttérben, amit meghagytak a felvételen, hogy az még eredetibb maradjon.

Nédó Géza közölte, tudomásuk szerint Karády Katalin utolsó felvétele a kazetta, amely 29 évig a lelkész fiókjában pihent és csak néhányszor játszották le.

Leszögezte, hogy a Karády-lemez még nem került a nyilvánosság elé. Az eredeti hanganyagot egy budapesti stúdióban digitalizálták. A sorozatgyártás hamarosan kezdődik és a tervek szerint ezt követően piacra kerül az anyag.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik