Szórakozás

Szándékos gyújtogatás volt a szegedi tűzeset

Egy szegedi tízemeletes panel egyik lakása égett ki. A tüzet valószínűleg az ott lakó férfi szándékosan okozta.

Mint azt korábban megítruk, a Retek utca egyik tízemeletes panelházában keletkezett a tűz a harmadik emeleten, az egész házat áramtalanították. A rendőrség szerint, a tüzet az ott élő asszony fia szándékosan okozta. A tüzet okozó 32 éves férfit és még egy embert a mentők kórházba vittek, két további lakót a helyszínen láttak el. A Szegedi Rendőrkapitányság közveszély okozása miatt indított büntetőeljárást.

Két tűzoltóautó, mentő és rendőrautók voltak a helyszínen, és rengetek – körülbelül 100-150 – bámészkodó. A tűzoltók sikeresen eloltották a tüzet, és kiszellőztették a kiégett lakást.

A helyszínen volt a Szeged24 tudósítója, aki az ott lakóktól úgy tudja, hogy egy édesanya és a fia lakott a lakásban. Állítólag a férfi okozta a tüzet – ennek a gyanújával él a rendőrség is – még nem tudni, hogyan. A konyha melletti három szobából kettő majdnem teljesen kiégett.

A tűzoltókat először csak a nagy füst miatt értesítették, de mire a helyszínre értek a lakás lángokban állt. Az egyik szemtanú szerint a nő és a fiú is sikeresen kijutott a lakásból, viszont egy kutya bennragadt és egy másik lakó mentette ki a tűzből.

Az ott élők úgy vélik, hogy az első és a második emeleti lakások eláztak, hiszen a tűzoltók rengeteg vizet használtak el az oltáshoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik