Szórakozás

Így jött létre a világ egyik legbizarrabb teste

amanda lepore (amanda lepore)
amanda lepore (amanda lepore)

A 46 éves Amanda Lepore az egyik legismertebb transzszexuális előadóművész, aki kamaszként döntött, nemváltoztató műtétet akar. Tucatnyi operáció árán csináltak belőle nőt.

Egy olasz-amerikai mérnök apa és egy német-amerikai skizofrén anya gyermekeként látta meg a napvilágot  Armand Lepore néven, 1967-ben. Bár mindketten nehezen fogadták el fiúk másságát – megtiltották,hogy balett órákra járjon, és hosszú hajat növesszen – végül támogatták őt az átalakulásában. A kis Armand iskolásként megelégelte, hogy fiú ruhákat kell hordania, és mivel lányként nem öltözhetett, magántanuló lett. Apja pszichológust hívatott, aki titokban hormoninjekciókat adott be a fiatalkorú fiúnak.

Fotó: Instagram

Az első átalakító műtéte az arcplasztika volt, majd sorra jött a többi. Megműtötték az orrát, felvarrták a szemhéját, a homlokát és arcát, és lejjebb hozták a hajvonalát. A homlokcsontját és a szemöldökét is csökkentették, és szilikont injekcióztak a csípőjébe, a fenekébe és az ajkaiba.

Eltávolították a heréit és péniszét, melleibe pedig háromszor ültettek implantátumokat.  Még a bordáját is eltörték és beljebb tolták, hogy nőiesebb legyen a dereka. Ez egyébként az Egyesült Államokban illegálisnak számít, Mexikóban nem. Így mára tökéletes homokóra alakkal büszkélkedhet. Arra a kérdésre, hogy mennyibe került neki mindez, szűkszavúan így válaszol: ” Nem véletlenül mondják, hogy az enyém a világ legdrágább teste.”

Miután New Yorkba költözött, magával ragadta a nyüzsgő éjszakai élet, a night-clubok és a partik világa. Dolgozott dominaként, manikűrösként is – írja a Daily Mail. Egyszer egy belvárosi bárban találkozott a hírességek fotósával , David LaChapelle-lel , aki rögtön felfigyelt Amandára. Ő segített neki elérni a nemzetközi elismerést.

Boldogsága a rúzs és a magassarkú

Azóta szerepelt már a francia Playboyban és a Vogueban is, és  olyan művészek videoklipjében, mint  Elton John , a The Dandy Warhols , és Grace Jones. “Soha nem gondoltam volna, hogy híres leszek. Ha lett volna egy kristálygömböm, amiben tizenévesként megpillanthattam volna a jövőmet, elájultam volna. Már az boldogsággal tölt el, hogy nőként élhetek, rúzsozhatom a szám, felvehetem a magas sarkú cipőimet, vagy vehetek egy csinos ruhát.

Fotó: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik