Szórakozás

Kiakadtak a károsultak a VV6 elítélt játékosára

A gyanú szerint VV Laci több tízmilliót sikkasztott a szombathelyi Napfény lakópark lakóinak pénzéből. Megtaláltuk az egyik károsultat, aki nem érti hogyan kerülhetett a Való Világ 6-ba az első fokon négy évre ítélt férfi.

A minap írtunk arról, hogy a Való Világ 6 egyik új lakója, VV Laci érintett egy több tízmillió forintos sikkasztási ügyben. Szombathelyen Laci ismerősei, az M testvérek részben felépítettek egy lakóparkot, a villalakó pedig értékesítette ezeket. A beruházást egy bank finanszírozta, a lakók egy része azonban nem közvetlenül a pénzintézet számlájára küldték az ingatlanok vételárat, hanem Laciéra. A korábbi vád szerint Laci az összeget részben magán- és egyéb üzleti célokra használta fel.

Emiatt első fokon nem jogerősen többek között négy év börtönt szabott ki a bíróság, sikkasztásban is bűnösnek találták. A két másik vádlott, az M. testvérek – az első fokon eljáró bíróság szerint – közel 30 millió forintos kárt okoztak saját cégüknek, amikor magasabb kivitelezői díjat számoltak el maguknak a szerződésben szereplő mértéknél, és fiktív számlákat is kifizettek. Később hatályon kívül helyezték az ítéletet és jelenleg az ügyészség tájékoztatása szerint folyamatban van a megismételt elsőfokú eljárás. Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy pontosan mikor kezdődik.

 

Fotó: RTL Klub / Nánási Pál

Ilyen előzmények után nem csoda, hogy Szombathelyen a Napfény lakóparkban futótűzként terjedt a hír, hogy az ismert vállalkozó, Laci költözik a Való Világ villába.

“Senki nem akarta elhinni, hogy ilyesmi megtörténhet” – kezdte egy neve elhallgatását kérő károsult.

“Volt, aki meg is jegyezte, hogy nem lenne baj, ha megnyerné a valóságshow-t, mert akkor talán kifizetni a lakókat. De igazából nekünk mindegy, hogy bent van-e a villában, mert ettől még nem kapjuk vissza a pénzüket” –  mondta a lakó, aki szerint László igazán megnyerő tud lenni.

“Ingatlanhirdetés útján vettük fel egymással a kapcsolatot és Laci először szimpatikus volt, egy megnyerő ember, ahogy ez a tévében is látszik. És hogy miért neki utaltuk a vételárakat? Az ő számlaszáma szerepelt a szerződésben, a bank később persze azt mondta, hogy nekünk azt a szerződést is meg kellett volna nézni, ami Laci úr és a pénzintézet között kötöttek. Agyrém. Nem hiszem, hogy ilyen iratokat bármelyik vállalkozó is megmutatna. Én is több milliót buktam és hogy a lakásokban maradhassunk sokan – többek között mi is – hitelt vettek fel. Akik pedig nem tudtak ilyen lehetősséggel élni , azok elhagyták a házakat. Összesen egyébként 14 ingatlanról van szó. Azokból a beruházásokból sem lett semmi, amit Laci ígért, ezen a környéken nem jár busz, nincs járda, volt olyan lakó, aki saját maga fejezte be a házát, mert vakolat sem volt. A legutolsó tárgyalás egyébként nemrég decemberben zajlott, akkor Laci az ő szemszögéből állította be a történteket. hogy ő úgy érzi, hogy egy vesztes és hogy ő is sokat bukott. Azt hiszem megért volt egy Oscar-jelölést az az előadás. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz ennek az egésznek a vége, de valójában ez a való világ…” – tette hozzá a férfi.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik