Szórakozás

Megnyerte az X-Faktort az izraeli Szíj Melinda

Rose-Fostanes-(1)(960x640).jpg (Rose Fostanes )
Rose-Fostanes-(1)(960x640).jpg (Rose Fostanes )

A 47 éves filippínó énekes még héberül sem tud, de brutálisan jó hangja van, így a döntőben ő kapta a legtöbb szavazatot a nézőktől.

Minden papírformát felrúgva győzött a százötven centiméteres, civilben házi ápolóként dolgozó énekesnő a tehetségkutatón.

Korábban már írtunk Rose Fostanes mesébe illő történetéről, amikor feltűnt a showban. Akkor még csak arról szóltak a hírek, hogy egy barátja buzdítására jelentkezett.

A döntőben Fostanes a döntőben Frank Sinatra My Way című dalát adta elő, ami úgy hangzott, mintha Louis Armstrong női változata szólalt volna meg egy talpig ezüstflitteres ruhába öltözött, erősen túlsúlyos ázsiai hölgy torkából.

A családja is ott volt a döntőn

A frissen felfedezett, erős és lélekkel teli hangú Fülöp-szigeteki versenyző korábban elmondta magáról, hogy leszbikus és tizennyolc éves kora óta szereti barátnőjét, akivel legutóbb két éve, utolsó hazalátogatásakor találkozott. Rajta kívül a húga hiányzik neki a leginkább – mondta. A döntő idejére meglepetésként mindkét nőt – a barátnőt és Fostanes testvérét – is Izraelbe hozta az X-Faktor stábja. A győzelem kihirdetését követő utolsó éneklésnél a versenyzőkön kívül a színpadra hívták a két vendéget, valamint a Fülöp-szigetek izraeli nagykövetét is, aki sokat segített a meglepetés megszervezésében a tévéseknek.

Fostanes minden létező sztereotípiát legyőző szereplése és sikere nyomán Izraelben sokan először szembesültek azzal, hogy milyen sanyarú sorsa van az országban dolgozó mintegy húszezer Fülöp-szigeteki házi ápolónak.

Négy éve Izraelben áll alkalmazásban, jelenleg egy ötvenes éveiben járó, súlyos beteg nő háztartását vezeti, és Tel-Aviv déli szegénynegyedében sokadmagával bérel egy lakást, hogy minél több pénzt tudjon hazaküldeni családjának

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik