Szórakozás

Az év első kábítószer-szállítmánya Röszkén

rendőrkutya drogot talál (rendőrkutya, drog, )
rendőrkutya drogot talál (rendőrkutya, drog, )

Vero, a kutya, 17 kg marihuánát talált egy autóban.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy koszovói állampolgárságú férfi által vezetett, magyar rendszámú, BMW típusú autót vizsgáltak a röszkei határátkelőnél. A férfi a határőröknek azt mondta, hogy semmi bejelentenivalója nincs, és nem szállít semmit.  A pénzügyőrök ezt elfogadták, de a férfi ideges viselkedése miatt a kocsit átvizsgálták.

A pótkereket kopogtatva tompa, puffanó hangra lettek figyelmesek, ezért Veroval, a kábítószer felderítésére kiképzett kutyával vizsgálták át a gépkocsit. Miután a kutya kábítószert érzett és ezt jelezte, a pénzügyőrök szétszedték a járművet. A BMW hátsó lökhárítójában, a pótkerékében, a hátsó ülés alatt, valamint a hátsó ülés támlája mögött kialakított dupla falú rejtekhelyről 29 csomagban, összesen több mint 17 kg marihuánagyanús anyag került elő.

A 43 millió forint fekete piaci értéket meghaladó szállítmányt, valamint a koszovói állampolgárt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak átadták, ahol a férfit őrizetbe vették, ellene kábítószer birtoklása miatt eljárás indult – tájékoztatta portálunkat Némedi-Varga Éva, pénzügyőr őrnagy, sajtófelelős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik