Szórakozás

Fényes nappal pakolták ki az ékszerboltot

Ezúttal a bonyolult falbontás helyett betörték a kirakatot. Egy éve több napig tartott megszerezni a 100 milliós zsákmányt.

Fényes nappal, pénteken délelőtt 11 óra előtt eddig ismeretlen tettes betörte a Kígyó utcai Smaragd ékszerbolt kirakatát és az ott találhatő ékszereket kivette, majd elfutott.

A Szegedi Rendőrkapitányság lopás miatt indított nyomozást az ügyben. Kérik,  hogy aki használható információval rendelkezik, hívja „Telefontanú” zöld számát, a 107-et, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámot.

Kedvelik a tolvajok a boltot

A Szeged24 úgy tudja, hogy ugyanezt az ékszerboltot már egy évvel ezelőtt is kirabolták. Egyszer augusztusban sikertelenül próbáltak bejutni, majd az október 23-ai hosszú hétvégén már sikeresen. Akkor a ház felújítását és a munkaszüneti napokat használták ki arra, hogy a pincén át több napos falbontással hatoljanak be az üzletbe és nyissák fel a széfet. A tolvajok 60 milliós ékszer és további sokmilliós készpénz zsákmánnyal távoztak a helyszínről. Az üzlet kára elérte a 100 millió forintot.

A rendőrök két hónap alatt göngyölítették fel az ügyet és a TEK segítségével elfogták az öt fős társaságot. Az ékszerek értékesítésében egy rendőr is a tolvajok segítségére volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik