Szórakozás

Pedofil teniszedző Csongrádon

szomoru-lany(960x640)(5).jpg (szomorúság, depresszió, magány, )
szomoru-lany(960x640)(5).jpg (szomorúság, depresszió, magány, )

A férfi 4 hónapon át molesztált egy 10 éves kislányt. Hamarosan előzetesbe vehetik.

Eljárás indult egy tízéves tanítványának molesztálásával gyanúsított csongrádi teniszedző ellen, az ügyészség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását – tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség.

A gyanú szerint a csongrádi teniszoktató tavaly június eleje és szeptember eleje között a teniszklub öltözőjében, irodájában és ideiglenes medencéjében az edzések után fajtalankodott a felügyeletére bízott kislánnyal.

A kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt indult eljárásban a nyomozást a rendőrség folytatja az ügyészség fokozott felügyelete mellett – áll a szűkszavú közleményben.

Pedofil vagy szatír?

Az orvostudomány a parafília kategóriájába osztja be a szélsőséges, társadalmilag nem elfogadott szexuális preferenciákat, azaz kapcsolatokat és irányultságokat. Ezek egy része csak bizarr (fetisizmus, voyeurizmus), más része büntetőjogi kategóriába is tartozik, mint a pedofília vagy az exhibicionizmus.

A pedofília a gyermekekkel folytatott szexuális kapcsolatot vagy annak keresésést, vágyakozását jelenti. Konkrétabban ha egy 16 év fölötti egy 13 év alattival történő szexuális együttlétre vágyik, pedofilnak minősül. Ez lehet kizárólagos, de járhat együtt kortársak iránti vonzódással is. Az elkövetők-betegek általában férfiak. Az áldozatok érkezhetnek családon belülről és kívülről. A pedofília gyógyszeres és pszichoterapikus módon gyógyítható, változó eredményekkel. A börtönbüntetés nem szünteti meg a hajlamot. (Egyes kutatók szerint a pedofília olyan nemi orientáció, ami a hetero-, homoszexualitáshoz hasonlóan nem változik, nem gyógyítható, ami azért érdekes következményekhez vezethet úgy társadalmilag, mint politikailag.)

Az exhibicionizmus a nemi szervek mutogatására vonatkozó kényszert jelenti, illetve ez nemi izgalmat vált ki a betegnél. Az esetek nagy részében az elkövetők szexuális kontaktusra nem tartanak igényt, azaz ritkán erőszakoskodnak. Általában 40 évnél fiatalabb férfiakat érinti. Nőknél ritka – ennek az is az oka, hogy a női kitárulkozás öltözködésben megjelenő formáit a társadalom mind erősebb mértékben fogadja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik