Szórakozás

Élesben fut a VÉSZ

mobilceg(2)(960x640).jpg (mobilcég)
mobilceg(2)(960x640).jpg (mobilcég)

Befejeződött az üzemszerű tesz időszaka, így most már normál üzemmódban fut a veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás (VÉSZ).

A katasztrófavédelem által november 25-én útjára indított alkalmazást legtöbben még mindig androidos okostelefonon használják, de sokan vannak azok is, akik iOS-es és Windows operációs rendszerű készülékre töltötték le.

Január 8-án frissült a katasztrófavédelem veszélyhelyzeti tájékoztató applikációjának androidos verziója, ezután az alkalmazásnak már nem a teszt verziója, hanem a végleges változata tölthető le a készülékekre. Az elmúlt hetekben a fejlesztők egy sor területen módosították, javították az alkalmazást. Az applikáció egyebek mellett gyorsabb lett, javult a memória- és az akkumulátorhasználat, megoldódott a korábbi értesítések törlése, a térképi megjelenítés, illetve az újabb android-verziókon is elérhetővé vált az alkalmazás.

Az alkalmazás személyre szabható, a felhasználó dönti el, milyen típusú és milyen földrajzi területre vonatkozó jelzést kíván fogadni. Az elmúlt hetekben naponta átlagosan húsz-harminc jelzést küldött a rendszer, ezek között a megyékre lebontott meteorológiai értesítések éppúgy megtalálhatóak voltak, mint a tűzoltói beavatkozások, tűzesetek, műszaki mentések, illetve a közlekedési információk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik