Szórakozás

Milliós kártérítésre számíthat Koncz Zsuzsa

koncz zsuzsa (koncz zsuzsa)
koncz zsuzsa (koncz zsuzsa)

Az MTVA máris visszavonta a plakátokat a közterületekről, amelyeken az énekesnő a tudta nélkül szerepelt.

Mint arról korábban már beszámoltunk, Koncz Zsuzsa pert helyezett kilátásba a köztévével szemben, amiért a megkérdezése és beleegyezése nélkül az ő arcával reklámozták az induló m3-as retrocsatornát.

“Elfogadhatatlannak tartom, hogy a megkérdezésem és értesítésem nélkül használják fel az arcmásomat egy induló tévécsatorna népszerűsítéséhez. Ezt akkor sem tehetnék meg, ha én egy ismeretlen civil lennék. Annak idején, amikor az első plakátok megjelentek, felvetettem ezt a személyiségi jogi problémát az ügyvédemnek, aki egyetértett velem. December elején ügyvédi felszólítást küldtünk jogsértés megszűntésére, de eddig semmilyen választ nem kaptunk. Ha továbbra sem reagálnak, feltehetően jogi útra tereljük ezt az elintézetlen ügyet” – mondta akkor a Blikknek az énekesnő, akit főleg az zavar, hogy ez a kéretlen reklám bezavarhat márciusi nagykoncertje beharangozásába.

Fotó: MTI

A Bors információi szerint, bár az ügyvédi felszólítást még nem kapta meg, máris visszavonta az MTVA azokat a plakátokat a közterületekről, amelyen Koncz Zsuzsa volt látható. A lap jogi szakértője szerint az énekesnő milliós kártérítésre számíthat.

“Ugyan Koncz Zsuzsa kétségkívül közszereplő, de eb­ben az esetben valóban kellett volna az engedélye, így ez a képmás védelméhez fűződő személyiségi jog megsértése. Amennyiben a bíróság megállapítja a jogsértést, valamint az énekesnő bizo­nyítani tudja, hogy kár érte a plakátok miatt, úgy nem vagyoni kártérítést kérhet. Mivel az MTVA plakátjai, s így Zsuzsa fiatalkori képei az egész országban láthatók voltak, a bíróság ezt a jogsértés meg­állapításakor súlyosbító körülményként értékelheti, ezért az énekesnőnek akár milliós kártérítés is járhat” – fogalmazott a szakértő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik