Szórakozás

Ezért nem lett kormányszóvivő Kálmán Olga

A műsorvezetőt Gyurcsány Ferenc kabinetfőnöke kérte fel a posztra.

Ahogy arról korábban írtunk, Kálmán Olga az Egyenes Beszéd című könyvében olyan magánéleti és szakmai titkokat is megoszt az olvasókkal, amelyeket eddig kevesen tudtak.

A tévés például külön fejezetet szán a könyvében arról, hogy miért nem lett kormányszóvivő.  Pedig kétszer is felkérték:

Fotó: MTI

“Az előírt udvariassági körök után a lényegre tért (Gyurcsány kabinetfőnöke – a szerk.)

– Legyél a kormányszóvivőnk.

– Éééén? Nem!

– De hát államtitkári rang, autóval, telefonnal.

– Nem!

Néhány tétova mondat hagyta még el a száját arról, hogy ez mennyire fontos poszt hiszen a felkérés mellé szóló legfontosabb érvek, mely szerint kapok igazi nagy fekete autót, közpénzből finanszírozott telefont és tutibiztos államtitkári rangot, már elhangoztak. Hiába igyekezett volna, nem volt több muníciója. Azt se tudom, kinek, hogy jutottam eszébe, de részemről nem volt miről tárgyalni” – írta Kálmán Olga, aki azt is kifejtette, hogy később Szetey Gábor a Gyurcsány kormány államtitkára is felkérte a posztra. A műsorvezető az újabb lehetőséget is visszautasította.

“Nem lennék jó szóvivő. Egy példát azért még mondtam Szeteynek.

– Képzeljen el engem egy sajtótájékoztatón! Mellettem áll a miniszterelnök, aki éppen belefogna, hogy a kormány az állampolgárok érdekében ma azt a döntést hozta, hogy… mire én nem tudnám megtagadni önmagamat, ránéznék a miniszterelnökre és csak annyit mondanék, hogy de hát ez nem igaz. Szóval, higgye el, nem én vagyok a maguk embere. Nem is volt több kérdése. Elhitte”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik