Szórakozás

Csalók lestek ránk a neten – Videó

csalók (csalók, )
csalók (csalók, )

A dunaújvárosi rendőrök véget vetettek annak az internetes csalássorozatnak, amit egy hattagú budapesti banda követett el közel harminc ember kárára. Közülük hárman már rács mögött vannak.

A hatfős társaság augusztus óta hirdetett különféle külföldi állásajánlatokat az Interneten. A jelentkezőktől azt kérték,hogy a szállásért, 50 000 és 80 000 forint közötti összegeket utaljanak át egy számlaszámra. Állást azonban egyik jelentkező sem kapott. A dunaújvárosi nyomozók megállapították, hogy a csoport hierarchikus szervezetként működött. Volt, akiknek rábíró, felhajtó szerepe volt, és volt, akik utalást fogadó funkciót töltött be. A társaságot irányítók arra is ügyeltek, hogy a regisztrált hirdetések álnéven kerüljenek fel az internetre.

A társaság felszámolása ősszel vette kezdetét, az utolsó elfogás december 19-én hajnalban történt. A csoportot irányító 30 éves budapesti férfi kezén ekkor kattant a bilincs.

A nyomozók az elfogások után házkutatást tartottak a bandatagok lakásán és az autóikban is. A bűncselekménnyel összefüggő bankkártyákat, számlakivonatokat, mobiltelefonokat és számítógépeket a rendőrök lefoglalták. A bűnszervezet tagjai közül ketten jelenleg előzetes letartóztatásban vannak. A vezetőjüket a dunaújvárosi nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték az ő előzetes letartóztatását is – mondta el Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő a Fehérvár24-nek.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik