Szórakozás

Csak egy nő állt a villamoson verekedők közé

A békítőt a támadó félrelökte, majd leszálláskor leköpte.

Tétlenül és szenvtelenül nézték végig két megállón keresztül a szegedi 2-es villamos utasai azt a verekedést, mely egy, a járművön rágyújtó és egy azt kifogásoló utas között zajlott le.

fotó: sajtolista.hu

Egyedül egy vékony nő háborodott föl a történteken, és próbálta a verekedést megakadályozni azzal, hogy a támadó elé állt, aki viszont egy mozdulattal félrelökte úgy, hogy ő is a földre esett. Amikor az agresszív fiatalt barátja lerángatta a villamosról, a békíteni próbáló nőt még búcsúzóul leköpte.

“Ha nem velem történik, el sem hiszem, hogy ilyen közöny létezik. Néhányan meg még kifogásokat is gyártottak. „Féltem”. „Most szálltam fel”. „Nem is ismertem”. Hát milyen szemlélet ez? Vajon ezek az emberek mit szólnának ahhoz, ha holnap velük vagy a gyerekükkel történne mindez” – mondta a Délmagyar kérdésére a bátor nő.

Kifogásolta azt is, hogy a villamosvezető sem tett semmit, bár elképzelhetetlen, hogy ne vette volna észre a történteket. A verekedés két megállón át folyt.

“Az utasoknak meg kellett volna nyomniuk a vészcsengőt, ha agressziót vagy akár rosszullétet tapasztalnak. A villamosvezető pedig azért nem tudta hívni a mentőket vagy a rendőrséget, mert az áldozat – vélhetően sokkos állapota miatt – nem adta meg adatait, hanem távozott a helyszínről” – nyilatkozta Tóth István Tibor, az SZKT ügyvezetője a Délmagyarországnak.

A bizalmatlanság és a félelem ilyen esetben felülkerekedik a szolidaritáson, mert előfordulhat, hogy én is kapok egy pofont, a tanúskodással járó kellemetlen következmányekről nem is beszélve – mondta a Hír24-nek dr. Hámori Balázs.

A villamoson cigarettázó férfi hétfőn jelentkezett a rendőrségen, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Társa is meglett, aki belerúgott a villamosba, ellene garázdaság miatt indult eljárás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik