Szórakozás

Másfél kiló heroint fogtak Röszkén

Heroin Röszkén (Heroin Röszkén)
Heroin Röszkén (Heroin Röszkén)

A kábítószert egy szerb rendszámú autóban találták. A 9 millió forint értékű heroint lefoglalták és a sofőr ellen büntetőeljárást indítottak.

A jármű sofőrje a határnál úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján a járművet félreállították tételes vizsgálatra – tájékoztatta a Szeged24-et a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtóosztálya.

Az ellenőrzés során a pénzügyőrök a hátsó ülés támlájában, a kárpit alatt barna színű ragasztószalagba, illetve műanyag zacskókba tekert öt darab csomagban összesen 1,5 kg heroingyanús anyagot találtak elrejtve.

Az elrejtett anyag nagy tisztaságú heroin volt, illetve annak „hígító anyaga”, melyeket az értékesítés előtt összekevernek, így állítva elő a fogyasztásra kész kábítószert.

A pénzügyőrök a 9 millió forint feketepiaci értéket meghaladó kábítószert, valamint a szerb férfit átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak, akik a férfit őrizetbe vették, ellene kábítószer birtoklása bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik