Szórakozás

Egy nap alatt 14 autót törtek fel

autófeltörés (autófeltörés, )
autófeltörés (autófeltörés, )

Őrizetbe vették a szegedi nyomozók azt a két fiatalt, akik a gyanú szerint az elmúlt két hónapban összesen 22 autót törtek fel.

Lakossági bejelentés alapján kezdtek nyomozni a szegedi rendőrök szerdán, ugyanis az Agyagos utca és Gyöngyvirág utca kereszteződésénél két fiú egy autót tört fel és értékeket loptak el belőle – tájékoztatta a Szeged24-et Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A rendőrök a helyszínre siettek és néhány percen belül a közelben elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két fiatalkorút.

A 15 és 17 éves fiúkat előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra, ahol beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy az utóbbi időszakban számos gépkocsit törtek fel Szeged különböző pontjain, valamint több tucat műszaki cikket loptak el. A nyomozók a gyanúsítottaknál tartott házkutatás során megtalálták és lefoglalták az ellopott értékek egy részét, amelyek között autós rádió, porszívó, szivargyújtó, barkácskészlet, távirányító és elsősegély doboz is volt.

Elmondták: 22 autót törtek fel az elmúlt hónapokban, ebből 14 járművet egy nap leforgása alatt. A további vizsgálat során kiderült, hogy az ellopott értékek egy részét továbbértékesítették az 56 éves K. Józsefnek, akivel szemben orgazdaság vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a két fiú ellen lopás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrök kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik