Szórakozás

Nigella Lawson bevallotta: kokainozott

Azt viszont visszautasította, hogy függő lenne, vagy hogy drogproblémái lennének.

A híres séf azt állította, hatszor kokainozott, de csak azért, hogy a rákbetegség végső stádiumában járó, azóta elhunyt exférje, John Diamond szenvedéseit enyhítsék.

2010 júliusában is a kábítószerhez nyúlt – írja a BBC. Bevallása szerint nagyon rossz időszaka volt ez az életének, mert akkori férje, a milliárdos Charles Saatchi bántalmazta. A kokaint egy barátja adta neki.

A pár idén vált el, a hírt a milliárdos műgyűjtő fedte fel a Mail on Sunday című konzervatív vasárnapi brit lapban közölt nyílt levelében. A váláshoz vezető botrány nem sokkal korábban robbant ki, amikor a házaspár egy előkelő londoni étterem teraszán összeveszett és Saatchi a vita hevében torkon ragadta feleségét. A pillanatot lekapta egy lesifotós, a képek az egész világsajtót bejárták.

Saatchi ugyan azóta is tagadja, hogy tényleges bántalmazásról lett volna szó – állítja, hogy csak egy “játékos kézmozdulatot” tett -, ám az ügy hatósági eljárásig fajult, és a 70 éves üzletembert rendőrségi figyelmeztetésben részesítették. A házaspár szeptemberben ünnepelte volna 10. házassági évfordulóját.

A kokainozást egyébként egy bírósági tárgyaláson vallotta be a szakács. Asszisztensei, Francesca és Elisabetta Grillot ugyanis csalással vádolják a sztárszakácsot. Mégpedig azért, mert volt férjét több mint 105 millió forintnyi összeggel károsította – a  két nő közreműködésével. Az asszisztensek azonban azzal védekeznek, hogy ők ezt a pénzt elkölthették, cserébe annyit kellett tenniük, hogy hallgatnak arról, hogy Nigella rendszeresen kábítószerezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik