Szórakozás

Csodás túlélő az üveggyárban

500 kiló síküveg esett a munkásra. Szegeden mentették meg.

Kapcsolódó cikkek

Valószínűleg a targonca meghibásodása miatt omlott féltonnányi üveg egy munkásra a Guardian Orosházi gyárában még pénteken – írja a Délmagyar.

A 39 éves férfi nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, a medence csontja zúzódott össze.  A szegedi klinikára szállították. Többszörös vércserére volt szükség, és mivel nehéz volt sebészi úton elállítani a vérzést, 30 liternyi vért kapott.

Molnár zsolt professzor a lapnak elmondta, hogy általában az ilyen súlyos sérüléseket vagy nem szokták túlélni, vagy a masszív transzfúziónak súlyos szövődményei jelentkeznek már az első napokban.

A felkészült orvosoknak és egy fél éve vásárolt, 20 milliós műszernek köszönheti a munkás az életét. Ezzel a géppel  pontosan és folyamatosan követhető a vérkép, így a megfelelő hőmérsékletű, az optimális mennyiségű , összetételű anyagokat adagolják, így csökkentve a művelet kockázatát – derül ki a cikkből.

A munkás állapota továbbra is súlyos, de kielégítő.

Több baleset, kevesebb halott munkában

A munkavédelmi felügyelőségek 7664 munkabalesetet regisztráltak országszerte az év első felében, ez 150-nel több, mint tavaly ilyenkor. Júniusig 23-an haltak munkahelyen, tavaly az első félévben 31-en.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik