Szórakozás

Családszerető idős emberekre utaznak

A Váci Rendőrkapitányság felhívással fordul a térségben élő nagyszülőkhöz, mert trükkös csalók szedik el a pénzüket.

Októberben és novemberben sorozatosan érkeztek a bejelentések, hogy a városban és annak térségében vezetékes telefonon felhívtak idős embereket, magukat az unokájuknak adva ki. A nagyik az örömtől, hogy jelentkezett a gyerek – és talán, mert kicsit már nagyot is hallanak, nem vették észre azonnal, hogy nem az unokájuk hangját hallják.

Váci Rendőrkapitányság

Telefon: (27) 501 955

107 vagy 112 segélyhívó

Ezt kihasználva a csalók azzal kábították a nagyszülőket, hogy bajban vannak, mert rossz társaságba keveredtek, és ha nem akarják, hogy még nagyobb gond legyen, akkor adjanak oda a tartalékokból több százezer forintot. Azt is megbeszélik velük, hogy egy Erika nevű ismerősüket küldik majd a pénzért, vagy ha az nincs, akkor az ékszerekért.

Több városban próbálkoztak

Ezzel a minden valóságalapot nélkülöző szöveggel Sződön, Sződligeten, Kismaroson és Verőcén is kifosztottak már idős embereket, ezért a váci kapitányság azt kéri, senki ne dőljön be, ha ezzel a trükkel próbálkoznak nála. Ha valaki ilyen módszerrel próbálna tőle pénzt vagy bármilyen értéktárgyat kérni, haladéktalanul kérje a rendőrség segítségét, és semmilyen értéket ne adjon át idegen személynek.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik