Szórakozás

Halálra gázoltak egy fiatalt Vácon

Dunakeszi autóbaleset (autóbaleset, )
Dunakeszi autóbaleset (autóbaleset, )

Szombat éjjel ütötte el egy autó, vasárnap hajnalban halt meg a huszonhárom éves lány.

A vaconline.hu értesülései szerint a 2-es főút és a Széchenyi utca kereszteződésében, szombaton 23 óra előtt néhány perccel a belső sávban érkezett az autó, amelyik nem vette észre idejében a fiatal nőt. A mentők súlyos, életveszélyes fejsérüléssel szállították a Váci Jávorszky Ödön Kórházba, az orvosok azonban hiába küzdöttek az életéért, a lány vasárnap hajnalban belehalt sérüléseibe.

A szakértők tanácsai

A városi internetes portál az eset kapcsán közlekedési szakértőket szólaltatott meg, akik arra figyelmeztetik a járművezetőket, hogy a rossz látási viszonyok, az eső és a köd miatt nappal, de különösen sötétedés után a gyalogosokat és a kerékpárosokat is sokkal nehezebb észrevenni, mint eddig. s Dobrocsi Endre és Dobrocsi Gábor közlekedésmérnökök szerint tudni kell, hogy 50 km/h sebesség esetén az esős, csúszós úton közel 30 méter a féktávolság. Lakott területen kívül – ha azzal más közlekedőt nem zavarunk – használjunk távolsági fényszórót – javasolják.

Tanácsok a gyalogosoknak

A tompított fényszóró használatával a láthatósági mellényt viselő személy is csupán 32 – 42 m távolságról vehető észre. A szakemberek ugyanakkor arra figyelmeztetik a gyalogosokat és a kerékpárosokat is, hogy láthatósági mellény, vagy fényvisszaverő csíkok használata mellett is legyenek a nyári és őszi hónapokban megszokottnál sokkal óvatosabbak, amikor átkelnek egy úton, vagy hosszan azzal párhuzamosan akarnak haladni.

Fotó illusztráció: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik