Szórakozás

Drágán vásárolt a Vásár és Piac Kft.

Hűtlen kezelés a vád a korábbi vezetők ellen.

A valós piaci árnál jelentősen, akár 35%-kal is drágábban vásárolta a Szegedi Vásár és Piac Üzemeltető Kft az üzemeléséhez szükséges tisztítószereket és papírárukat, 2007-és 2010 között ezért vádat emelt az ügyészség a  cég korábbi ügyvezetője és gazdasági igazgatója ellen. A nyomozás adatai szerint a két vezető összejátszott, és ezzel mintegy 7 millió forint kárt okozott.

A vád szerint a korábbi gazdasági vezető magáncélra is használta a cég üzemenyagkártyáját, és ezzel ugyanebben az időszakban további 8,7 millió forintot csalt el az önkormányzati tulajdonú cégből.

A Kft. tisztségviselői, valamint a túlszámlázó cég munkatársai ellen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indult eljárás, amit súlyosbít az is, hogy éveken át folytatták a törvénytelen beszerzést.

A Városháza a Délmagyarországnak eljuttatott közleménye szerint az ügyvezetőt még Bartha László, korábbi Fideszes polgármester nevezte ki, majd elbocsátása után a jelenlegi jobboldal adott neki munkát a Dorozsmai Nagybani Piacon. Kiemeli a közlemény, hogy a a Szegedi Vásár és Piac Üzemeltető Kft jelenlegi vezetése ennél jóval nagyobb kárt okozott azzal, hogy a korábban felhalmozott, mintegy 160 millió forintot nem fizette be a közgyűlés döntése ellenére sem a város kasszájába, hanem elköltötte azt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik