Szórakozás

Áthajtott egy munkáson – egy év felfüggesztett

kukorica (gabona, )
kukorica (gabona, )

Mégis csak irányító kellett vona a busz elé.

Elsőfokon felmentették, másodfokon azonban egy év felfüggeszett fogházbüntetést kapott az a buszsofőr, aki a járművével egy kukoricásban átment egy 16 éves munkáson. A fiú a helyszínen életét veszette.

Mezőgazdasági munkára szállított buszával embereket a mezőhegyesi Ménes birtokon Cs. Zoltán. A földúton  mezőgazdasági gépek akadályozták előrejutását, ezért kerülnie kellet. Ezt a kukoricásba hajtva tette meg, de nem vette észre, hogy az egyik munkás, egy 16 éves fiú – bár ezt kifejezetten tiltották nekik a munkavédelmi oktatáson – ott fekszik, és áthajtott rajta.

Az elsőfokokú bíróság szerint nem volt elvárható a sofőrtől, hogy kiszálljon vagy valakit kiküldjön a busz elé, ellenőrizni, tiszta-e az út. A másodfok szerint viszont mivel maga is munkásokat szállított, számítania kellett volna rá, hogy a baleset bekövetkezik, ezért nagyobb körültekintéssel kellett volna eljárnia.

A Szegedi Ítélőtábla a másodfokú döntést hagyta helyben, mert irányító nélkül nem lett volna szabad lekanyarodnia a sofőrnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik