Szórakozás

Csirkecomb és félsertés a parkolóban

Tizenegy tonna újrafagyasztott illegális húst talált a NAV az egyik dunakeszi bevásárlóközpont parkolójában.

A jól szervezett hálózat tagjait akkor érték tetten, amikor a külföldről illegálisan behozott nyershúst rakodták át kisteherautókra a kamionokról – olvasható az MTI beszámolójában. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) lakossági jelzés alapján csapott le a húscsempészekre.

Sok magyar cégnek szállítottak

A külföldi kamionokból előkerült darabolt baromfira és hasított félsertésekre már több magyar húsipari cég teherautója várakozott, hogy az illegális szállítmányt fővárosi és vidéki vágóhidakon keresztül adózatlanul értékesítsék a magyar piacon. A szállítmány átvizsgálása után a Nébih szakértői arra következtettek, hogy a húst vélhetően szabálytalanul tárolták, az levet engedett, majd újrafagyasztották. A húsokon semmilyen jelölés nem szerepelt. Bizonytalan eredete és állapota miatt a teljes mennyiséget megsemmisítették.

Lengyel kamion hozta

A lefoglalt dokumentumokból kiderült, hogy egy lengyel kamion rendszeresen szállította az illegális húsárut részben magyar, részben szlovák vállalatoknak. A vevők az áru átvételekor készpénzben fizettek. Az adóhatóság nyilvántartása szerint az ügyben érintett magyar cégek áfa-bevallást eddig nem nyújtottak be, velük szemben az adóhatóság már a rajtaütést megelőzően áfa-ellenőrzéseket indított. A NAV további vizsgálatokat folytat, különös tekintettel arra, hogy az ügyben egy európai csalási lánc ismert tagja és több nagyobb magyar cég is érintett – áll a Távirati Irodának küldött közleményben.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik