Szórakozás

Megtévesztésül oroszul köszöntek el, mégis elfogták a két rablót

Rablás Szegeden (Rablás Szegeden)
Rablás Szegeden (Rablás Szegeden)

Egy napon belül elfogta a rendőrség azt a két embert, akik tavaly november 28-án hajnalban rátörtek egy szegedi házaspárra. Most bíróság előtt felelnek tettükért.

Egy éve egy férfi és egy nő tört rá egy szegedi házaspárra saját otthonukban – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőröknek elmondták, hogy az erőszakos betörők pénzt követeltek tőlük. Az asszonyt megütötték, míg a férjét egy késsel két helyen meg is vágták. Mindketten 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedtek. A támadók a házaspár mobiltelefonjait, némi készpénzt, ruhaneműt és kisebb értéktárgyakat vittek magukkal. Előtte azonban elvágták a telefonvezetéket és a családra zárták az ajtót, hogy ne tudjanak segítséget kérni. Miután a rablók elmenekültek, a sérült férfi cserélte ki a telefonkábelt.

Habár a támadók megtévesztésül oroszul köszöntek el, illetve folyamatosan szerb kapcsolatokra hivatkoztak, a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói a bejelentéstől számított 24 órán belül egy szegedi kocsmában elfogták a 43 éves P. Józsefet és 16 éves női társát. A rendőrök a Mars téri értékmegőrzőben a bűncselekményből származó tárgyakat is megtalálták és lefoglalták.

A Szegedi Rendőrkapitányság a napokban befejezte a nyomozást és a két előzetes letartóztatásban lévő támadó ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt javasolt vádemelést az ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik