Szórakozás

Kállay-Saunders: Lou Reed családtag volt nálunk

Lou-Reed(960x640)(1).jpg (lou reed, )
Lou-Reed(960x640)(1).jpg (lou reed, )

Vigasztalhatatlan Kállay-Saunders András. Az énekes ugyanis nemcsak azért gyászolja a zenetörténelem egyik legmeghatározóbb zsenijét, Lou Reedet, mert tisztelte, de azért is, mert a zenész családi barátnak számított.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 71 esztendős korában váratlanul elhunyt Lou Reed. A legendával orvosa szerint májrendellenesség végzett, de egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy mi lehetett a probléma. Annyi biztos, hogy hónapokkal ezelőtt májtranszplantáción esett át. Lou Reedet az egész világon gyászolják, de Kállay-Saunders Andráshoz különösen közel állt a zenész. András édesapja, Fernando Saunders volt ugyanis Reed basszusgitárosa, énekese. Rengeteget turnéztak a világban.

“Születésemtől fogva ismertem Lou-t. Apukám mindig mesélte, hogy csecsemő koromban nagyon imádott és sokszor tartott engem a karjában és játszott velem. Tíz-tizenegy éves koromig majdnem minden koncertjükön ott voltam” – kezdte András, aki rettentően tisztelte az énekes-dalszerzőt.

Fotó: TV2

“Szerintem nagyon egyedi volt zeneileg az, amit ő csinált. A szövegei nagyon tudtak hatni a közönségre. Arra nagyon emlékszem kiskoromból, hogy a koncertek kezdetével én is kiültem a közönséghez és láttam, hogy az emberek szó szerint teljesen megőrülnek azért, amit ő csinált a színpadon. Nagyon jó volt ezt a rajongást látni. Mindig különleges kapcsolata volt a közönséggel. Nagyon büszke voltam ilyenkor mindig, hogy akikért rajonganak az az apukám és a barátja. Apukám mindig is úgy tekintett rá, mintha a bátyja lenne. Az ő kapcsolatuk, barátságuk tényleg olyan volt, mintha testvérek lettek volna. A koncertekre mindig jóval a kezdés előtt érkeztünk meg apukámmal a technikai beállásra. Emlékszem, hogy mindig ott ücsörögtem velük az öltözőben. Annyira tetszett, ahogy készülődnek, gyakorolnak és hangolnak a koncertre. Onnantól fogva tudtam, hogy ez az, amit én is szeretnék csinálni. Rengetegszer énekelt be úgy a kezdés előtt, hogy vele közösen dúdoltam a skálákat” – mesélte András, akinek édesapját érthetően megviselték a történtek.

“Majdnem naponta beszélünk telefonon apukámmal. Nagyon megrázta a hír sajnos. Ő most Európában koncertezik, de szó volt róla, hogy megszakítja a turnéját és hazautazik Amerikába. Ha nem is a temetésre, de azért, hogy részvétét fejezhesse ki a család számára, hiszen nagyon jó barátság van a családja tagjaival is. Nagyon sajnálom, hogy most nem tudom megoldani, hogy vele tartsak” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik