Szórakozás

Vagyonokat hagyott az idősek otthonára

Idősek otthona (idős, idősek, idősek otthona, )
Idősek otthona (idős, idősek, idősek otthona, )

Hatvanhét millió forintot, értékpapírokat, két ingatlant és tucatnyi gépet, háztartási eszközt hagyott a lakitelki Gondozási Központra az intézmény egyik volt lakója.

A vagyonokat örökül hagyó Magyari Zoltán történetéről a Baon.hu számolt be. A férfi a vasútnál dolgozott, szabadidejében elektronikai eszközök javítgatásával foglalkozott. Mindig is szerény körülmények közt élt. Gyerekei nem voltak, rokonaival nem tartotta a kapcsolatot.

Két hónapi gondozásért

A férfi tavaly decemberben költözött be a lakiteleki Gondozási Központba. Két hónapig élt az intézmény falai között, végakaratában mégis az idősotthonra hagyta mindenét. Hatvanhét millió forintnyi készpénzt, értékpapírokat, továbbá két ingatlant és az ott tárolt gépeket, háztartási eszközöket, melyeket árverésen értékesít majd a helyi önkormányzat.

A Bács megyei jótevő esete nem egyedi. Pár héttel ezelőtt egy békéscsabai férfi hagyott két millió forintot a helyi szociális gondozóra. Az egykori bentlakónak egyetlen feltétele volt. A pénzt a hajléktalanok életkörülményeinek javítására kell fordítania az intézménynek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik