Szórakozás

Többen az autóban, de ez volt a kisebbik baj

A KRESZ szabályait is megszegte az a röszkei férfi, aki autójában illegális bevándorlókat szállított.

Embercsempészet miatt indítottak nyomozást a 47 éves, röszkei  K. László ellen, akit október 2-án déleőtt az M5 autópálya Budapest felé vezető oldalán igazoltattak a rendőrök a vele lévő koszovói állampolgokkal együtt -tudta meg a Szeged24 a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a külföldiek nem sokkal korábban a zöldhatáron gyalogosanérkeztek, és a férfi azért vette fel a határsértőket autójába, hogy anyagi ellenszolgáltatásért továbbszállítsa őket Budapestre. A migránsok végső úti célja Nyugat-Európa lett volna.

A határsértőkellen idegenrendészeti eljárás indult. K. Lászlót – elfogását követően – gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet a Kecskeméti Járásbíróság 2013. október 4-én elrendelt.

A férfival szemben a KRESZ szabályainak megsértése miatt is eljárás indult, mivel autójában a megengedett négy helyett öt személyt szállított. Egyikük – egy 3 éves gyermek – nem ült gyermekülésben, és még bekötve sem volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik