Szórakozás

Lépcsőfutó-bajnokság

Teljes felszerelésben felfutni a 23. emeletre – ez a tűzoltók bajnoksága.

Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg október 12-én a Lépcsőfutó Országos Bajnokságot. A fizikai és pszichikai készenlétet egyaránt igénybe vevő versenyt a szokott helyen, a SOTE Nagyvárad téri Elméleti Tömbjében tartották meg.

Nem egyszerű feladatra vállalkozik, aki a lépcsőfutó-bajnokságon indul. A verseny szabályai szerint ugyanis a tűzoltóknak egyénileg vagy párban kell felfutniuk a SOTE huszonharmadik emeletére, teljes védőfelszerelésben, légzőkészülék használatával.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A versenyen a 40-44 éves indulók közül Sági József nyert a váci tűzoltóságról. Férfi páros kategóriában a 30-39 évesek között Sági József és Bársony Antal győzött szintén a váci tűzoltóságról, ők lettek a győztesek az abszolút kategóriában is.

A párok közötti megengedett maximális távolság egy lépcsőforduló lehet. Azokat a párokat, amelyek tagjai ennél nagyobb távolságra szakadnak el egymástól, kizárják a versenyből. Ehhez az embert próbáló küldetéshez még hozzátett az októberi időjáráshoz szokatlanul kellemes hőmérséklet, ami csak tetézte a versenyzők harcát a lépcsőkkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik