Szórakozás

Melleltávolításra vállalkozik a Csillag születik táncosa

Mutet(960x640)(2).jpg (műtét)
Mutet(960x640)(2).jpg (műtét)

Gomest egy éve támadta meg a rák, és bár most tünetmentes, biztonsági okokból a műtét mellett döntött.

A Csillag születikből megismert vagány táncoslány egy éve esett át a súlyos betegségen, és bár most tünetmentes, mégis úgy döntött, biztonsági okokból hasonló műtétre vállalkozik, mint Angelina Jolie. A 28 éves lány ugyanis eldöntötte, hogy kiveteti a petefészkét és mellének mirigyállományát.

“Alig egy évvel ezelőtt egy rutinvizsgálaton derült ki, hogy petefészek-daganatom van. Kezdetben jóindulatú cisztának gondolták az orvosok, de nagyobb volt a baj” – árulta el a Borsnak a félvér táncoslány, akinek édesanyja 36 évesen ugyanebbe a betegségbe halt bele. Gomes ráadásul nyolc éve egy szívinfarktuson is átesett.

Segíts te is Gomesnek egy jókivánsággal!

A táncoslány most tünetmentes ugyan, ám azt mondja, nem várja ki az öt évet, hogy biztonsággal kijelentsék, eltűnt a szervezetéből a betegség, inkább kés alá fekszik és megelőzi a bajt.

“Nem volt könnyű döntés, de a helyes út, ha nem várom ki az öt évet, hiszen akkor már áttétek is keletkezhetnek. Januárban kés alá fekszem és hagyom, hogy eltávolítsák a petefészkemet és a mellemből azokat a szöveteket, melyekben sejtszinten megtalálható a rák” – tette hozzá a táncos, akit koreográfusként, táncoktatóként és táncosként is egyre több helyre hívnak. Gomes úgy döntött, hogy elindít egy blogot is, ahol részletesen beszámol majd a műtétről és az azt követő lábadozási időszakról is, hogy segítsen azoknak, akik hasonló betegséggel küzdenek.

Fotó: RTL Klub

Petefészek nélkül – mire figyeljünk

A petefészek kivétele nehéz, kemény döntés – egyrészt azért, mert a nőbeteg úgy érezheti, nőiségének lényegétől kellett megválnia. Másfelől azért, mert a petefészek védi is a szervezetet: csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. De amennyiben a családban több, nemi szerveket érintő rákos megbetegedés fordult elő, és jóindulatú ciszták jelennek meg a petefészekben, bizony még így is jobb döntés lehet a paciens szempontjából a kivétel mellett dönteni. A műtét a női hormonok termelőhelyét távolítja el, ezért érdemes hormonpótló készítmények szedéséről konzultálni a kezelőorvossal, nőgyógyásszal. És nem lehet eléggé hangsúlyozni a család, a férj, a fiúbarát szerepét: éreztessék folyamatosan az operáció után, hogy a beteg számukra ugyanolyan nő maradt, mint volt – így lehet elejét venni az önpusztító depressziónak. Azaz folyamatosan kommunikálni, beszélni kell – erős érzelmi támogatással.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik