Szórakozás

Óriásgépek terrorizálják a strandolókat – Videó

Létezik egy sziget, amely tengerpartja mellett egy bizarr jelenséggel is csalogatja a turistákat. A strandolók feje fölött pár méterrel száguldanak el a hatalmas utasszállító repülőgépek.

A Karib tengeren fekvő Sint Marteen nevű sziget repülőtere önmagában még nem számít különlegesnek. Kevesebb mint 2,5 kilométer hosszúságú, s minden évben rengeteg utas landol, illetve emelkedik a magasba a betonról. A kifutópálya a tengerpartnál ér véget, ahol egy út és strand is található. Innentől kezdve izgalmas a történet, hiszen a homokos partin ücsörgő turistáknak kishíján elkaszálja a fejét a landoló repülőgépek futóműve.

A Princess Juliana repülőtér csak a strand felőli irányból alkalmas leszállásra, mivel a pálya tulsó végén magas dombok akadályozzák az ereszkedést. A kifutó széle mindössze 80 méterre van az óceántól, így a gépek a fürdőzők felett mindössze 10-15 méteres magasságban siklanak.

Nemcsak a leszálló gépek ijesztőek: a felszállásnál ugyanis a gépek teljesen kigurulnak a pálya végére, s a már említett domborzati viszonyok miatt hatalmas gázzal vágnak neki a kifutónak. Ilyenkor a járókelők kénytelenek a kerítésbe kapaszkodni, hiszen a tubinák szele a tengerbe sodorhatja őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik