Szórakozás

Scherer Péter: Hamarosan szabadul a legkegyetlenebb gyilkos

Scherer Péter színésznek igazán izgalmasan alakult a nyara. Több filmben is szerepet kapott és egy percre sem állt le. Nagy tervei vannak, ugyanis reméli, hogy siker kiadniuk DVD-n a Gengszerfilmet, ami a kilencvenes évek legkegyetlenebb bűnözőpárosáról Bene Lászlóról és Donászi Aladárról szól. A történtet azért is lenne aktuális, mert az életfogytiglanra ítélt Bene hamarosan szabadul.

Scherer Péter színész egész nyáron forgatásról-forgatásra járt, hisz szerepet kapott a Coming Outban, a Kossuthkifliben, egy tévéfilmben és az Argo II-ben is. Emellett – többek között – Mucsi Zoltánnal egy Nézőművészeti Kft nevű mini társulattal lépnek fel.
Az egész szakmában csak Pepeként ismert művész bízik abban, hogy hamarosan egy régi vágya is teljesülhet és kiadják a Gengszerfilmet DVD-n.

“A kilencvenes években volt a Bene-Donászi féle történet, amiből film készült. Az volt az első filmfőszerepem. Nemrég pont arról beszéltünk Szomjas Gyuri rendezővel, hogy itt lenne a pillanat, hogy kiadjuk DVD-n. Persze nem tudom, hogy mennyire lenne sikeres mostanság, de tény hogy lenne aktualitása, hisz tudtommal Bene hamarosan szabadul” – magyarázta a színész, aki annak idején mindent elolvasott a rablógyilkos párosról.

“Elolvastam az erről szóló tényregényt és Benével is megnéztem riportokat. Frei Tamás is készített vele interjút, elmondta neki, hogy attól még, hogy embereket ölt, még miért ne kaphatna nőt. Döbbenetes az egész történet és úgy érzem, ezt mindenkinek ismernie kell” – fejtegette a színész.

Fotó: Facebook

Ki volt Bene és Donászi?

A Bene László-Donászi Aladár páros a kilencvenes évek legkegyetlenebb gyilkosai közé tartoztak. Mint ismert, 1992-ben megpróbálták kirabolni a budai Skála pénzszállító autóját. Pénzt nem sikerült zsákmányolniuk, de az akkor már rendőrgyilkos Donászi egyszerűen lelőtte a kocsikísérőt. Még ugyanebben az évben a páros lőgyakorlatot tartott egy erdőben, amikor két vadász felfigyelt rájuk. Ez lett a vesztük, Izsó Lászlónak és ifjabb Tóth Tamásnak is meg kellett halnia. A rablókat csak 1996-ban ítélték életfogytig tartó büntetésre és talán sokan emlékezhetnek arra is, hogy a fiatal vadász, Tóth Tamás apja évekig küzdött a halálbüntetés visszaállításáért, sőt egyszer azt mondta, hogy fegyverrel várja majd, hogy Bene László kiszabaduljon a börtönből. Mint ismert, a kilencvenes években kiszabott életfogytig tartó büntetés mindössze 20-25 évben volt meghatározva, ezért Bene arra számít, hogy 2014-ben már szabadulhat. Érdekes, hogy Donászi korábban azt mondta, hogy tudatosan képezte magát bűnözővé, mégsem bírta ennek következményeit és 2001-ben öngyilkos lett a sopronkőhidai börtönben. Bene pedig nagyon jól érzi magát a rácsok mögött és egyáltalán nincs lelkiismeret furdalása:Azért vagyok itt, mert a bűntársammal tíz embert megpisztolyoztunk, ebből négy meghalt. Nekem direkt azért nem lett családom, mert nem akartam árvákat és özvegyet hagyni magam után. Ha újrakezdhetném, akkor is ugyanezt csinálnám, persze az áldozataim hozzátartozóit sajnálom. De így alakult, ezt hozta az élet – nyilatkozta korábban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik