Szórakozás

Ha szeptember, akkor FISH! új lemez

Idén a szeptemberről nem csak az iskolának kell az eszünkbe jutnia, ugyanis a FISH most dobja piacra az új, különleges csomagolásban kapható nagylemezét.

A rajongóitok már nagyon várták, hogy szeptember legyen, hiszen most jelenik meg a legújabb nagylemezetek, ami állítólag nagyon különleges lesz. Mitől lesz az?

Kovács Krisztián: Az új albumunk a Konzervzene címet kapta, és szeptember 22-ére tervezzük a megjelenését. A lemezt Szegeden vettük fel, és Angliában gyártják majd le. Hogy mitől különleges, az maradjon meglepetés, de annyit elárulhatunk, hogy a csomagolása az teljesen egyedi lesz. Természetesen CD-n jelenik meg, de nem úgy, ahogy eddig megszokhattuk.

Gajda Mátyás: Az előző albumunk is ilyen különleges formában jelent meg, amivel az igazi, fanatikus rajongóinknak szeretnénk kedveskedni, mert a zenénk továbbra is ingyen letölthető. Ezek a limitált CD-k nemcsak zenekorongok, hanem igazi ajándékok is.

Ha már a formabontó külsejéről nem árultok el sokat, a tartalmáról mesélnétek egy kicsit?

G.M: 11 szám lesz rajta, ezek közül háromnak már forgattunk is klipet, például a beharangozó Minden jó lesz-nek is. Ezek a dalok nagyon jól szerepeltek a fesztiválokon, de úgy gondolom, hogy a maradék 8 is ugyanolyan erős, mint ezek.

Terveztek lemeznépszerűsítő turnét is, hogy a nyári fesztiválok lezárta után se maradjon FISH!-koncert nélkül a rajongótáborotok?

K.K.: Úgy vélem, hogy itthon a megszokott körökön kívül nem lehet turnézni, ezért az őszi klubturnénkat nevezhetjük át lemezbemutató turnéra. Ez azt jelenti, hogy az itthon már bejáratott, ismertebb és nagyobb városokban lévő klubokba fogunk ellátogatni.

Oké, körbejárjátok Magyarország nagyobb városait, de külföldben sosem gondolkoztatok?

K.K.: Nincsenek ilyen ambícióink. Ha van rá lehetőségünk, akkor megyünk, de nem ez az elsődleges célunk, főleg, hogy évek óta már magyarul énekelünk. Ezzel eléggé behatároltuk magunkat az országon belülre. Maximum azokon a területeken tudnánk még fellépni, ahol magyarok élnek.

Akkor kanyarodjunk vissza a magyarországi fellépéseitekre. A legutolsó fesztiválotok a SZIN volt. Hogyan éreztétek magatokat a nyárzáró bulitokon? Merthogy nem elég, hogy a legutolsó nyári fesztiválon is felléptetek, de ráadásul az utolsó napon.

G.M.: 5-6 éve folyamatosan fellépünk a SZIN-en, ahol mindig jó a hangulat, úgy érezzük, hogy mindig nagy sikert aratnak a koncertjeink, úgyhogy nagyon szeretjük ezt a nyárzáró bulit.

K.K.: Szeged amúgy is a szívünk csücske. Mint már említettem, a lemezünket is itt vesszük fel, sok a rokon és a barát is a városban. Egy kicsit azért ambivalensek az érzéseim a fesztivállal kapcsolatban, mert igaz, hogy eszméletlenül jól szoktuk magunkat itt érezni, de valahol szomorú, hogy ez a nyár lezárása, és ez egy kicsit mindig lehangol bennünket.

Azért jövő nyárig elég sok dolgotok van!

G.M.: Hát igen, szeretnénk sokat koncertezni.

K.K.: Ezenkívül pedig továbbra is tesszük a dolgunk, szeretnénk folyamatosan fejlődni, de nem úgy, hogy rágörcsölünk. És reméljük, az új lemezünk is tetszeni fog a többségnek.

Zsingor Tünde

Ajánlott videó

Olvasói sztorik