Szórakozás

A Csillagban ül Bándy Kata gyilkosa?

Személyiségi jogokra való hivatkozással nem tudható, de sajtóértesülések szerint a szegedi Csillag börtön lakója Bándy Kata gyilkosa.

Mivel a tavasszal tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék Bándy Kata gyilkosát, így P. Lászlót a szegedi Csillag börtönbe szállították, a gyilkos már Szegeden van –írja a Bors.

A Szeged24 kérdésére Bozó Bea a Szegedi Fegyház és Börtön sajtószóvivője személyiségi jogokra hivatkozással nem tudta megerősíteni, sem cáfolni az információt. Elmondta, az elítélt határozza meg, hogy tudatni akarja-e a külviággal hol, melyik fegyházban tartják fogva.

A hivatalos protokoll szerint az ilyen adat csak akkor kerülhet nyilvánosságra, ha a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága elküldi a kérést az illetékes fegyháznak, ahol nyilatkoztatják az elítéltet,  hozzájárul-e a nyilvánosságra kerüléséhez?

Bár a Szeged24 tudomása szerint nincs erre kidolgozott szabályzat, a rabokat biztonsági okokból bizonyos időközönként átviszik másik börtönbe, így történt ez például a korábban az ugyancsak a szegedi Csillagban raboskodó Magda Marinkóval is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik