Szórakozás

Mázsás súlyokat emel a terhes nő

terhes súlyemelő (terhes súlyemelő)
terhes súlyemelő (terhes súlyemelő)

Nagy port kavart az interneten az az édesanya, aki még pár héttel a szülése előtt is hatalmas súlyokat szakít.

A legtöbb nő, várandóssága nyolcadik hónapjában kényelmesen hátradől a karosszékben, és próbálja nem megerőltetni magát.

Nem úgy, mint a 35 éves súlyemelő, testépítő hölgy, Lea-Ann Ellison, aki büszkén vállalja, hogy terhessége 8. hónapjában sem mond le kedvenc sportjáról. Elmondta, hogy második gyermeke születése után kezdett bele a testépítésbe, azóta már versenyeket is nyert.

Facebook-oldalán tette közzé képeit, amik láthatóan nagy közfelháborodást váltottak ki. Vegyesek a visszajelzések, képei alatt, pró és kontra már 16 ezer kommentelő adott hangot véleményének.

Fotó: Facebook/ Lea-Ann Ellison

Sokan támadták a sportolót: „Az orvosok mindig azt mondják, hogy terhesen még véletlenül se emeljünk nehezet, mert szomorú következményei lehetnek, ami lehet koraszülés, de akár vetélés is. Ilyen képeket posztolni is felelőtlenség. Ne üzenjük azt az embereknek, hogy ez teljesen rendjén van.”

Valaki ezt írta: „Hányingerem van az egésztől. Nem szégyelli magát?”

Volt, aki védelmébe vette: „Csodásan nézel ki, igazán büszke lehetsz magadra. Mennyivel jobb látvány, mint azok a kismamák, akik két lépést se tudnak már megtenni fújtatás nélkül.”

Ilyenkor a legtöbb védőnő és az orvosok is már csak kímélő kismamatornát vagy úszást javasolnak. A Daily Mail szakértőket kérdezett meg arról, hogy jogos-e a közfelháborodás, az anya felelőtlenül viselkedik vagy biztonságos a tevékenysége, és nem veszélyezteti születendő kisbabája egészségét.

Az orvosok szerint abszolút pozitív hatással van a mamára és babára a rendszeres sport. Ezek a kismamák csökkentik a terhességi cukorbetegség kockázatát, nem híznak el, jobban alszanak, nem fenyegeti őket a depresszió sem – írja a Daily Mail, ahol több képet is megnézhet a nem mindennapi kismamáról.

Kérdés, hogy a testépítő hölgy, aki több mint egymázsás súlyt emelget, veszélyezteti-e kisbabáját?

Janet Fyle, bába szerint akkor állna fent a vetélés és koraszülés kockázata, ha olyan nő emelne fel ilyen nagy súlyokat, aki életében nem vállalkozott még ilyesmire. A botrányt kavaró kismama gyakorlott súlyemelő, hozzászokott a teste a terheléshez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik