Szórakozás

Felére csökkent a szemét az idei fesztiválokon

stack-cup (nyeles pohár,fesztivál pohár)
stack-cup (nyeles pohár,fesztivál pohár)

Mintegy 15 tonna szeméttől mentették meg a poharak a hazai fesztiválszezont – nyilatkozta Tóth Gergely, a Heineken Hungária stratégiai kommunikációs menedzsere.

Stack-Cup Repohárban kapta ugyanis sörét többek között a VOLT Fesztivál 110 ezer, és a Balaton Sound 127 ezer vendége is, sőt a Campus Fesztivál, az EFOTT és a Rockmaraton látogatói is-írja a marketinginfo.hu.

Nemcsak környezetkímélők, de praktikusak is ezek a “nyeles poharak”. Egymásba illeszthetők, így egy ember akár 5-6 darabot is könnyedén el tud vinni a pulttól.

Egy hatvanezer főt befogadó rendezvényhelyszínen, amely havonta két teltházas rendezvényt bonyolít le – például egy stadion, vagy egy fesztivál helyszínén – egy év alatt 83,7 tonnányi szemét termelődik papírpoharakból, míg eldobható műanyag poharak használata esetén 47,4 tonnányi hulladék keletkezik. A Stack-Cup Repohár fejlesztői ezt a poharak súlya alapján számolták ki, feltételezve, hogy egy vendég átlagosan öt italt fogyaszt el a rendezvény során- – számol be a fejlesztés hatásait vizsgáló tanulmány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik