Szórakozás

Ilyenek lettek az egykori gyereksztárok

Befutottak vagy elfelejtették őket. Jó néhány éve azonban még mindenki ismerte az egykori gyereksztárokat.

Van, akit ma már meg sem ismernénk, míg mások nagy karriert futottak be azután is, hogy felnőttek. Lássuk, hogyan alakult néhány gyereksztár sorsa.

Akiknek sikerült:

Fotó: Belmages

Christina Ricci

Gyerekként nem a szépségéért osztották rá az Addams Family kislányszerepét, ám a produkció meghozta számára a sikert, amit hellyel-közzel meg is tudott tartani és a 33 éves színésznő nevét még ma is ismerik.

Fotó: Northfoto

Drew Barrymore

Az E.T. – A földönkívüli című Spielberg mozival futott be és azóta is rengeteg filmben kapott szerepet, nevét ma is a legnagyobb hollywoodi sztárok között jegyzik. Igaz, már kicsi gyerekként megküzdött az alkohol- és drogproblémákkal, mára viszont boldog családanyaként él a 38 éves színésznő és még mindig megtalálják a filmszerepek.

Fotó: Northfoto

Natalie Portman

A ma 32 éves színésznő pályafutása a Leon, a profi című filmmel kezdődött, melyben Jean Renóval játszott együtt. Később a Star Wars filmekben láthattuk, a Fekete hattyú című filmben nyújtott alakításáért pedig már az Oscar-díjat is átvehette.

Fotó: Northfoto

Leonardo DiCaprio

A ma 39 éves színész neve ma szintén a világsztár-kategória címszó alatt szerepel. Bár gyerekként több produkcióban is szerepelt, a neve az Ez a fiúk sorsa című moziban vált ismertté 19 évesen, a szerepre pedig maga Robert De Niro választotta ki 400 gyerekszínész közül.

Fotó: Northfoto

Mary-Kate és Ashley Olsen

A ma 27 éves ikerpár rengeteg filmben alakíthatta a cuki ikertesókat, nevük pedig ma is ismert, igaz, nem a filmszerepekről, hanem a saját divatmárkájukról.

Akik felnőttként is megmaradtak gyereksztárnak:

Fotó: Northfoto

Macaulay Culkin

A ma 33 éves gyereksztárnak később nem sikerült a nagy áttörés. A Reszkessetek betörők! cuki kisfiúja túl a harmincon elvesztette a lába alól a talajt, barátai pedig aggodnak a súlyos drog- és alkoholproblémákkal küzdő színészért.

Fotó: Northfoto

Edward Furlong

A ma 33 éves Edward neve a Terminátor című filmmel vált ismerté, amelyben Arnold Schwarzenegger volt a partnere. Élete mára teljesen szétcsúszott, drogos életvitele miatt ma már szinte alig lehet felismerni és csak a botrányai kapcsán hallhatunk róla.

Magyar gyereksztárok:

Fotó: TV2

Ullmann Mónika

Az Égigérő fű-ből és a Szeleburdi családból ismerhettük meg a ma 40 éves színésznőt, akit azóta is ismer a magyar közönség. Számos filmben, televíziós és színházi produkcióban szerepelt, többek között a Szomszédok-ban és a Barátok közt-ben is feltűnt, most a Jóban Rosszban című sorozatban láthatjuk őt minden este.

Fotó: RTL Klub

Ábel Anita

Az ország Mágenheim Julcsija a Szomszédokkal futott be és a ma 38 éves színésznőt ma már főként műsorvezetőként ismerhetjük, a RTL Klub reggeli műsorát évekig vezette.

Mi lett a többiekkel?

Kovács Krisztián volt a hetvenes évek legnagyobb magyar gyereksztárja, aki a Hahó, Öcsi!, a Keménykalap és krumpliorr és még számos ifjúsági játékfilm után az Operettszínházban is játszott. Ma már informatikusként tartja el a családját a ma 48 éves egykori gyerekszínész. Hamar Pál a Keménykalap és krumpliorr szemüveges Karcsiját alakította, később azonban nem foglalkozott a színészettel és a Testnevelési Egyetem felé vette az irányt. Ma már a családé és a tornáé a főszerep az életében. Léner András a Gyerekrablás a Palánk utcában című vígjáték Lajcsijaként vált ismertté gyerekként, de több filmben is szerepelt. Ma már a rendezés és a színház tölti ki az életét. Kovács Róbert rosszcsont kisfiúként debütált, majd az Öcsi, a sztár zenés film kapcsán ismerhette meg a nevét mindenki. A Kölyökidő szintén fontos állomás volt az életében, ma már azonban saját társulatában, a Görbe Tükörben játszik tovább. A szintén Kölyökidős Aczél Réka egy ideig képernyő közelben maradt műsorvezetőként, ma már azonban nem nagyon hallani róla. Spáh Dávid és Spáh Károly a Família Kft. Szép-ikreit alakították, ma már a kamera mögött állnak, forgatókönyvíróként és operatőr-rendezőként dolgoznak. Czinkóczi Zsuzsa, az Árvácska Csöréje felnőttként is megpróbálkozott a színészélettel, ám ma már róla sem sokat tudhatunk. Olvasztó Imre, az ország Bendegúza soha nem tért vissza Indul a bakterház-beli szerepe után a színészethez, nyomdászként dolgozott és családja töltötte ki az életét egészen idén júliusban elkövetett öngyilkosságáig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik