ölelés (ölel, szerelem, szeretet, )
Szórakozás

24 nap után már járnak a brit fiatalok

24.hu
24.hu

2013. 09. 13. 15:11

Míg hajdanán az úgynevezett háromnapos előismeretség kellett az első találka megbeszéléséhez, jelenleg elég négy óra - adta hírül a The Daily Telegraph című lap.

Korábban a témában:

A rövidülésben nagy szerepe van a világhálónak, azon pedig a közösségi portáloknak, főként a Twitternek és a Facebooknak – hangsúlyozza a tanulmányt elkészítő PIXmania.com nevű brit internetes cég.

A netes üzenetforgalmon alapuló elemzése szerint a férfiak az aktívabb világhálós “széptevők”: évente átlagosan 517 üzenetet küldenek hódítás végett, a nők csak 386-ot. Hagyományos – papírra, kézzel írt – szerelmes levéllel a brit pároknak ma már csak a tizede fáradozik.

Harmadára rövidült a szerelembe esés ideje is pár évtized alatt: míg a most 55 évnél idősebb korosztályból egy nő és egy férfi 78 napi ismeretség után nyilvánította magát párnak, addig a mostani 25 évesnél fiatalabbaknak ehhez elég 24 nap.

A távközlés forradalma ugyanakkor nemcsak hamarabb kovácsol párrá két embert, a szakítások bejelentéséhez is egyre népszerűbb eszköz. A párkapcsolatot “felmondók” 36 százaléka telefonon mondja ki a végső szót, 27 százalék telefonos vagy netes szöveges üzenetben

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.