Szórakozás

Beni 17 éves és a kamionok ura

Major Benedek mindössze 17 éves, de már most kétszeres kamionos Európa-bajnoki futamgyőztes. Egyre szebb sikereket ért el, pedig közúton még nem is vezethet.

“2006-ban merült fel, hogy versenyezni szeretnék, mikor láttam egy életrajzi filmet Schumacherről, és mivel ő is gokartozással kezdte a karrierjét, én is ki szerettem volna próbálni magam benne. Ekkor voltam kilenc éves, és szerencsére még abban az évben tudtam indulni a profi gokartbajnokságban. Onnan sikerült mindig feljebb lépnem az évek során, majd 2009-ben elindulhattam a Magyar Suzuki Kupában, utána jött a Lotus, majd tavaly kipróbálhattam a versenykamiont. Nagyon megtetszett, a csapat – az OXXO Energy Truckrace Team – is elégedett volt velem, és idén megkaptam a lehetőséget, hogy az Európa-bajnokságban is elinduljak.” – magyarázta Major Benedek, aki tizenhat évesen ült át a többtonnás kamionba versenyezni. Addig jóval kisebb kategóriában próbálkozott.

“Lényegében a kamion egy nagy túraautó, szóval ugyanúgy be lehet sorolni közéjük, csak vannak ugye kirívó adatai. A súlya öt és fél tonna, illetve 1500 lóerős. Úgyhogy elképesztően jó előrelépési és fejlődési lehetőség. Mert nagyon pontosan kell bánni vele, és rengeteg dologra kell egyszerre odafigyelni benne” – tette hozzá.Beni egyébként az Európa-bajnokság csehországi második futamát is megnyerte, így már kétszer állhatott a dobogó tetején, és jelenleg tízedik az összetett pontversenyben.

Teljes interjúért katt a Storyonline oldalára.

Fotó: OXXO

Ajánlott videó

Olvasói sztorik