Szórakozás

Feljelentették a vízitaxizó George Clooneyt

George-Clooney(210x140)(2).jpg (George Clooney)
George-Clooney(210x140)(2).jpg (George Clooney)

Egy velencei ügyvéd tett feljelentést a színész ellen, aki a lagúnák városában gondolázott.

George Clooney velencei gondolázását már a rendőrség vizsgálja, a színész ugyanis egy vízitaxit kormányzott, a feljelentő szerint pedig be kell mutatnia az engedélyét.

Az ügyvédként tevékenykedő Mario D’Eliától érkezett a felszólítás, amely különösen aktuális, mert egyre nő az aggodalom a Canal Grande – a város vízi főútjának – kaotikus forgalma miatt: augusztus 17-én egy német turista meghalt, amikor a gondolája motoros vízibusszal ütközött.

Velence polgármestere, Giorgio Orsoni a hét elején a vízi forgalom korlátozására irányuló javaslatokkal rukkolt elő, egyebek között az előzés, a gyorshajtás és a navigálás közbeni mobiltelefonás szigorításával, valamint a gondolásokat ellenőrző drogtesztekkel.

A furcsa zoknimániával küzdő Clooneyt a jelek szerint kissé megviselte a város csatornáit keresztülszelő rövid kalandja. Amikor Gravitáció című új filmjéről kérdezték a 70. Velencei Filmfesztiválon, a színész azt mondta, hogy Velencét körbejárni egy hajóval keményebb megpróbáltatás, mint elveszve lenni az űrben.

A velencei városháza forrása szerint D’Elia úr panaszát továbbították a rendőrséghez és kivizsgálják az ügyet. A helyi parti őrség egyik illetékese szerint a velencei vízitaxizáshoz hivatalos engedélyre van szükség – olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában.

A városháza egyik munkatársa azonban elhessegette annak lehetőségét, hogy Clooney rácsok mögül fogja élvezni a fesztivál hátralevő részét.

“Az újságban megjelent fényképek nem számítanak bizonyítéknak, ezért kivizsgálják az ügyet” – mondta. Hozzátette: ha bebizonyosodik a szabálysértés, akkor pénzbírságot fognak kiszabni, de akkor sem Clooneynak, hanem a taxi tulajdonosának kell fizetnie.

Fotó: Northfoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik