Szórakozás

Előzetesben az M5-ösön tömegkarambolt okozó sofőr

A kamion vezetőjét halálos tömegszerencsétlenséggel járó közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítja az ügyészség.

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság vasárnap délelőtt az a bolgár kamionsofőrt, akit az M5-ös autópályán péntek hajnalban történt tömegkarambol okozásával gyanúsítanak – közölte Gyugyi Csilla,Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint a 26 éves gyanúsítottat egyelőre egy hónapra helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság, de a döntés nem jogerős, mert a kamionsofőr védője fellebbezett.

A kényszerintézkedést a megyei főügyészség indítványa alapján rendelték el, amely szerint a cselekmény tárgyi súlya miatt tartani lehet a gyanúsított szökésétől, jelenléte az eljárásban csak így biztosítható.

A sofőrt, aki maga is könnyebben megsérült, vasárnap reggel kiengedték a kórházból, a tárgyalás a járásbíróságon volt. A vádlott előzetes letartóztatását büntetés-végrehajtási intézményben tölti.

Még nem tett vallomást

A kamionsofőr jelenleg sokkos állapotban van, így egyelőre nem képes vallomást tenni – mondta az ügyvéd. Hozzátette: védence még neki sem beszélt arról, hogy mi okozhatta a balesetet. Ezzel együtt a hatóságok is vizsgálják a baleset körülményeit.

Az ügyvéd, Irinkov D. Mihály az MTI-nek azt mondta: két héten belül megszülethet a másodfokú jogerős döntés, s abban bíznak, hogy azzal a bíróság házi őrizetbe helyezi védencét.

Ahogy arról beszámoltunk: péntek hajnalban egy bolgár kamion rohant bele egy kocsisorba az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 26-os kilométernél, Ócsa és Gyál között. Az ütközés akkora erejű volt, hogy három személyszállító kisbusz és hat személygépkocsi tört össze, némelyik a felismerhetetlenségig. A balesetben hárman meghaltak, mindhárom halálos áldozat román állampolgár. A mentőszolgálat munkatársai harminc sérültet láttak el, illetve szállítottak kórházba.

Péntek éjjel a román légierő gépével a tömegbaleset sérültjei közül 11 román állampolgárt hazaszállítottak. A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) vasárnap azt közölte: kora délutánig a kórházak nem jeleztek változást a sérültek állapotáról. E szerint valamennyien stabil állapotban vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik