Szórakozás

Botrányos temetés: nem akarták visszatenni a sírásók a fedlapot

Egy szegedi temetésen a sírásók arra hivatkozva, hogy nincs kifizetve, nem akarták a sír fedlapját visszatenni a szertartás végén.

Hegedűs Károlyné férjét egy már meglévő sírba temették, az édesapja és a nagymamája mellé augusztus 9-én az Alsóvárosi temetőben. Amikor elföldelték, énekelt a pap és a kántor, majd a szertartás végén a földre kezdték el pakolni a koszorúkat. A fedlap ott volt feltámasztva a sírnál –írja a Délmagyar.

Ekkor a hozzátartozók kérték a sírásókat, hogy előbb tegyék vissza a fedlapot a sírra, de egyikük közölte, nem teszik, mert a visszahelyezés nincs kifizetve – idézte fel a történteket Hegedűs Károlyné. A gyászoló család megdöbbent és felháborodott.

A temetőgondnok elmondása szerint a temetés előtt tájékoztatta a családot arról, hogy nem szokták azonnal visszahelyezni a fedlapot, mert balesetveszélyes. Régebben történt ebből kisebb baleset, mivel kézzel rakják vissza a fedlapot. – A sírásók 5-10 perc alatt hantolnak vissza körülbelül 2 köbméter földet, ami után alig érzik a kezüket, mert rendkívül megterhelő munka. A 3-4 mázsás fedlap visszahelyezése nem kis feladat ebben az állapotban. A gondnok elmondása szerint az Alsóvárosi temetőben az a gyakorlat, hogy a temetés után 6 héttel rakják vissza a fedlapot, de ha a család külön kéri, már másnap visszahelyezik – mondta a Délmagyarnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik