Szórakozás

Négyszázötven év kellene a kecskeméti gyalogúthálózat felújításához

kátyú (kátyú)
kátyú (kátyú)

Évente 4 millió forintot költ a kecskeméti önkormányzat járdafelújításra. Ebből az összegből a gyalogúthálózat fél százalékát sem tudják rendbe hozni. Az ott élő idősek közben bosszankodnak, számukra ugyanis szinte járhatatlanok a megyeszékhely útjai.

A járdák rossz állapotával kapcsolatban kereste meg egy olvasója a Baon.hu-t. A férfi a portálnak elpanaszolta, hogy 74 éves felesége nemrég elesett a házuk előtt, és csúnyán megütötte magát, napokig fájlalta a kezét és a vállát, fájdalomcsillapítókat kellett szednie. A idős úr szerint egy, a házuk előtt tátongó kátyú okozta a balesetet. A férfi felesége példájával szerette volna felhívni a figyelmet a kecskeméti közterületeken tapasztalható áldatlan állapotokra.

A Bács-Kiskun megyei hírportál egyébiránt más esetekről is beszámol. Mint írják, több szépkorú embert ért már baleset a környéken, a járdákon terebélyesedő úthibák miatt.

Az ügy kapcsán a polgármesteri hivatal városüzemeltetési csoportjának vezetője elmondta, kimondottan járdajavítási munkákra, a korábbi évekhez hasonlóan idén is 4 millió forint áll rendelkezésükre. Kasza Gábor szerint ez mintegy 1200 négyzetméter járdafelület kijavítására elég, míg a várost több mint 500 ezer négyzetméternyi gyalogosút hálózza be.

A kecskeméti járdákról szóló teljes cikket itt olvashatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik