Szórakozás

Nincs több kifogás, eddz otthon!

otthoni edzés (otthoni edzés, )
otthoni edzés (otthoni edzés, )

A Fehérvár24 új cikksorozatában az életmódváltásról, alakformálásról beszélgetünk szakértőnkkel, Simon Alexandrával. Ahogy ígértük, most újabb szegmensét vesszük górcső alá. Fogyni akarsz? Nincs több kifogás! Eddz otthon!

Előző cikkünkben a “lelki evésről” faggatuk szakértőnket, Simon Alexandrát, aki nemrég alapított közösségi oldalán próbál meg segítséget, tippeket, hasznos tanácsokat nyújtani több mint 11 ezer követőjének.

Szandra több éve dolgozik fitness instruktorként, ennek során rengeteg tapasztalatot szerzett, amiket igyekszik megosztani azokkal, akik eldöntötték, új életet kezdenek. Az otthoni edzésnek csak a kifogásaid vethetnek gátat. Esik az eső? Semmi baj. Ásványvizes palackok, székek, saját testsúlyunk. Csak néhány “eszköz”, amik bármikor rendelkezésedre állnak a lakásodban.

“Nincs időm edzésre járni!
Jó, de akkor miért nem edzel otthon?
Edzenék, de nincs mivel! Nincs pénzem, hogy eszközöket vegyek, azok nélkül pedig nem fejlődök!”

Hangzik el sorozatban ez a párbeszéd Szandra és a kifogáskereső “páciensei” között. Ilyenkor a legjobb pedagógiai érzékével próbálja meg az illetőt egy másodpercen belül rádöbbenteni, hogy nevetséges a próbálkozása.

“Futás: Mi is kell hozzá? Vegyünk mindkét lábra egy-egy cipőt, sétáljunk ki a lakásból, le a lépcsőn, ki az utcára és most pedig jobb… bal… jobb… bal, kicsit tempósan. Na ez a futás. Akik otthon edzenek, azok úgyis tudják már, hogy nem a csilli-villi eszközök számítanak (úgysem látja senki) és szinte nincs olyan gyakorlat, amit otthon ne lehetne megcsinálni. Akik meg most mozdulnak meg először, mit akarnak eszközöket? Rengeteg saját testsúllyal végezhető gyakorlat van, amik során néha még a helyes kivitelezés is megerőltető lehet a kezdőknek. Kitörés, guggolás, fekvőtámasz, a hasprés ezer változata, és máris mindent megdolgoztattunk.”

Szandra elmondása szerint sokszor ő is otthon edz, és elismeri, hogy néha kellenek az eszközök, hogy változatos edzést tudjunk összerakni, hogy máshogy terheljük a testet vagy hogy növelni tudjuk az intenzitást.

“Súlyzó helyett nálam megteszi például a másfél literes ásványvizes palack (persze vízzel együtt). Szék, ágy, szinte csak a fantáziánk szabhat határt, minden bútordarab befogható. Azért azt előtte nézd meg, hogy elbírja-e a ránehezedő súlyt. A tavaszi nagy átpakolás közben én lenyomtam egy utazótáska (teletömve ruhákkal, pár súlyt belerejtettem) edzést az alapgyakorlatokból. Azért azt el kell, hogy mondjam, a hasprés táskával a magasban cirkuszi mutatványnak is elmegy!”

“Akinek van célja, amit el akar érni, az nem kifogásokat keres, hanem megpróbálja mindenben meglátni az eszközt, amely közelebb viszi az álmaihoz. Tény, hogy ez csak azoknak megy, akik valami nagyot akarnak elérni, de ők lesznek azok is, akik sikeresek lesznek az élet minden területén – vélekedik a fitness junkie. – A céltalanok meg még mindig ott fognak ülni a kanapén és azon elmélkednek majd, hogy: na, jó, de ha fél decivel kevesebb vizet öntök a palackba, akkor is hatásos lesz?”

Ha személyesen is szeretnétek találkozni Szandrával, akkor intenzív zsírégető edzésein, a kiscsoportos funkcionális tréningein és személyi edzésein megtaláljátok. Erről bővebben itt tájékozódhatsz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik