Szórakozás

Száraz növényzet kapott lángra több helyen is a megyében

Mártélyon, Vásárhelyen, Csongrádon és Domaszéken is oltaniuk kellett a városi tűzoltóknak.

– Egységeink négy tűzesetnél avatkoztak be a hét első napján és egy műszaki mentés kapcsán érkezett hívás a megyei főügyeletre – mondta el portálunknak Arany-Tóth Attila tűzoltó hadnagy, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Délután a csongrádi Tábornok dűlőben egy hektáron fű és avar égett, illetve egy 16 négyzetméteres melléképület is lángra kapott. A tüzet a csongrádi egység fékezte meg. Egy mártélyi tanya mellett az aljnövényzet gyulladt ki. A tűz a tanyán tárolt építőanyagokra is átterjedt. A tűznek a hódmezővásárhelyi hivatásos, és a mártélyi önkéntes egység közös beavatkozása vetett véget. Szintén a vásárhelyi egység beavatkozására volt szükség egy délutáni tűzesetnél. Hódmezővásárhely csomorkányi külterületén mintegy öt hektáron égett száraz füves, bokros növényzet. A helyi lánglovagokat a szegedi kollégáik is segítették. Nem sokkal később Domaszéken, a régi Ruzsai út mellett keletkezett tűz a száraz füves, bokros és nádas területen, amelyet a kiérkező szegedi egység számolt fel.

Délután a szegedi Kossuth Lajos sugárút egyik villamosmegállójában egy hölgy szorult a villamos alá. A szegedi egység kiérkezésére a mentők kiemelték a sérültet a jármű alól, így beavatkozásra itt nem került sor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik